Tervetuloa partioon -koulutus

Tervetuloa partioon -koulutuksessa aikuisena harrastuksen aloittavat saavat perustiedot partiosta kätevästi yhdessä paketissa.

Kurssimateriaalit on tarkoitettu koulutuksen järjestämiseen lippukunnan uusille aikuisille. Kurssilla varmistetaan, että lasten ja nuorten tukena toimii riittävästi osaavia aikuisia johtajia. Koulutuskokonaisuus perehdyttää partioon ja tukee erityisesti uusia aikuisia toimijoita.

Terkku-kurssin voi nyt suorittaa myös verkossa. Kurssi sisältää lukemista, videoita ja pelillisiä tehtäviä, joiden avulla voi tutustua siihen mitä partio on, miten partiossa toimitaan ja miten turvallisuusasiat on huomioitu partiossa. Verkkokoulutuksen suorittaminen on helppoa. Partiolaiset kirjautuvat PartioID:llä partiomoodleen, mutta kurssiin voi tutustua myös vierailijana täysin ilman tunnuksia. Tervetuloa partioon -verkkokoulutukseen pääset osoitteesta moodle.partio.fi (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Perinteisesti järjestettäessä koulutus kestää yleensä 1-2 iltaa tai sen voi järjestää osana esimerkiksi lippukunnan muuta tapahtumaa. Koulutuksen päättää päätöskeskustelu ja sen suorituksesta saa todistuksen.

Tämän sivun alareunasta löytyvät kurssin järjestämiseksi kaikki tarpeelliset materiaalit. Koulutuksen tukena voi käyttää myös Partiofakta-videota (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Ajantasaiset Turvallisuusohjeet ja Turvallisesti yhdessä -esitteet löydät sähköisessä muodossa Suomen Partiolaisten sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Painettuja esitteitä saat  Partiotoimistolta.