Ohjeita ja materiaaleja viestintään

Piiri auttaa lippukuntia kaikessa viestintään liittyvässä, kuten tiedotteiden ja paikallislehtijuttujen kirjoittamisessa, toiminnan markkinoimisessa ja sisäisen viestinnän haasteissa.

Apua ja ohjeita saat tämän sivun lisäksi piirin tiedottajalta sekä koko viestintäryhmältä. Ota rohkeasti yhteyttä viestinnän työntekijään, olipa kysymyksesi pieni tai suuri.

Piirillä on oma kuvapankki, jonka kuvia saa käyttää partiosta kertovien juttujen kuvittamiseen, kunhan kuvaajan nimi mainitaan. Lisäksi piirillä on oma materiaalipankki, josta löytyy paljon hyödyllistä materiaalia lippukuntien käyttöön. Sieltä löytyy mm. ohje lippukuntien viestintäsuunnitelman tekoon.

Myös Suomen Partiolaisilla on kuvapankki sekä materiaalipankki, jonka materiaaleja lippukunnat voivat käytää omassa viestinnässä ja markkinoinnissa, kunhan kuvaaja on mainittu.

Piiri julkaisee erilaisia materiaaleja niin painettuna kuin verkossakin. Piirilehtemme Täplä ottaa myös mielellään juttuja ja juttuideoita lippukunnilta. Piiritoimistoilta voi myös lainata erilaista materiaalia lippukunnan markkinoinnin tueksi, kuten pisaralippuja ja jättipelejä.

Piirin some-tileille toivotaan materiaalia suoraan lippukunnilta ja tapahtumista. Kannattaa tutustua ensin piirin someohjeeseen lippukunnille ja tapahtumajärjestäjille. Viestinnän alla toimivaan sometiimiin saa parhaiten yhteyden sähköpostilla, jonne voi suoraan laittaa haluttuja päivityksiä: hpsometiimi @ kuksa.partio.fi [poista ylimääräiset välilyönnit sähkpostiosoitteesta]. Sometiimiltä voi myös pyytää piirin Instagram-tiliä käyttöön esim. leirin ajaksi.

Hämeen Partiopiirin YouTube-kanavalle on tallennettuna mm. Lippukunnan viestintä -webinaarisarjan soittolista. Soittolistalta lippukuntatoimija löytää apua mm. nettisivuihin, lippukunnan markkinointiin sekä sisäiseen viestintään. Sarjaa täydennetään jälleen vuonna  2021. Suomen Partiolaisten YouTube-kanavalta löydät monenlaisia videoita, joita voit hyödyntää lippukuntasi markkinoinnissa.