Jäsenmaksu

Partio on edullinen harrastus. Maksamalla jäsenmaksun saat osallistua lippukuntasi, piirisi ja Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n toimintaan. Samalla kuulut kansainväliseen partioliikkeeseen. Maksuun sisältyy sekä Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n että partiopiirin jäsenmaksu. Jotkut lippukunnat perivät samalla myös oman jäsenmaksunsa. Osa lippukunnista saattaa lisäksi periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan muun muassa huivi- ja merkkikuluja. Tapahtumakohtaiset maksut paikallisyhdistyksessä vaihtelevat noin 5–20 euron välillä. Suurleirit ovat erilaisista tuista riippuen noin 100–250 euroa.

Hämeen Partiopiirin alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2019 on 61,50 €. Jäsenmaksu sisältää sekä Suomen Partiolaisten että Hämeen Partiopiirin jäsenmaksuosuudet. Jos jäsenmaksu on tätä korkeampi, mukana on myös lippukunnan oma osuus. Lippukunnan oma osuus vaihtelee noin 10–50 euron välillä, lippukunnasta riippuen. Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Tämän maksun maksaneet saavat kotiinsa Suomen Partiolaisten Partio-lehden sekä Hämeen Partiopiirin Täplä-piirilehden. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2019 on 49,50 € (sisältäen piirin ja Suomen Partiolaisten osuudet). Tähän maksuun ei sisälly partiolehtiä.

Uusi jäsenmaksuluokka (III-maksu) 4-6 -vuotiaille tulee voimaan vuoden 2019 alusta ja suuruus on 12,25 € (sisältäen vain Suomen Partiolaisten jäsenmaksuosuuden).

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset. Vuoden 2019 jäsenmaksulaskutus on alkanut syyskuussa 2018. Jäsenmaksu sisältää partiovakuutuksen. Lue lisää jäseneduista Suomen Partiolaisten nettisivuilta, http://www.partio.fi/jasenedut.

Jäsenmaksuvapautus

Jäsenmaksuvapautus voidaan myöntää taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Jäsenmaksuvapautuksella halutaan varmistaa myös vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten mahdollisuus harrastaa partiota. Jäsenmaksusta vapauttamista voi anoa ympäri vuoden, kuitenkin ennen jäsenmaksulaskun eräpäivää. Jäsenmaksuvapautuksen myöntää partiopiiri, johon partiolaisen lippukunta kuuluu.

Jäsenmaksuvapautusta voi hakea jäsen tai alle 18-vuotiaiden osalta huoltaja. Jäsenmaksuvapautuksen hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella alla olevasta painikkeesta. Jäsenmaksuvapautuksen anomiseen tarvitset tunnukset Partiorekisteri Kuksaan (PartioID).

Huomaathan, että jäsenmaksuvapautus on tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille lapsille. Jokaisen lapsen jäsenmaksuvapautus tulee hakea erikseen sähköistä hakemusta käyttäen.

Jäsenmaksuvapautus

Apua jäsenmaksuvapautuksen anomiseen löydät Suomen Partiolaisten sivuilta.