Hämeen Partiopiiri

Hämeen Partiopiiri ry toimii Tampereen, Nokian, Akaan, Forssan, Riihimäen, Hämeenlinnan, Päijät-Hämeen, Oriveden ja Mäntän alueilla. Piirin toimistot sijaitsevat Tampereen keskustassa ja Lahdessa Kallentalolla. Hämeen Partiopiirillä on 11 000 jäsentä 120 lippukunnassa.

Piirin toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan itsenäisesti sekä yhdessä eri toiminannanalojen kesken. Toiminnanalat mahdollistavat laadukkaan partiotoiminnan ympäri piiriä. Lue lisää piirin organisaatiosta.

Hämeen Partiopiirissä työskentelee kymmenen työntekijää Tampereen ja Lahden toimipaikoissa. Henkilökunnan yhteystiedot löydät henkilökuntahausta.

Hämeen Partiopiirin hihamerkissä komeilee ilves.

Piirimerkki

Hämeen Partiopiirillä on omat tunnukset, joista hämäläiset partiolaiset tunnistaa hämäläisiksi. Hämeen piirin ensimmäinen piirimerkki otettiin käyttöön jo vuonna 1948 ja se oli tiettävästi ensimmäinen piirimerkki Suomessa. Ensimmäisen hämäläisen piirimerkin tunnus oli Häme-huudon innoittama hiipivä ilves. Tästä lähtien ilves on esiintynyt Hämeen piiritunnuksessa.

Häme-huuto

Hä, hä, Häme.
Hiljaa hiipii ilves!
Miettii, miettii,
päättää, hyppää,
voittaa, HÄME!

Häme-huuto, joka on edelleen yksi Hämeen piirin tunnuksista, on tiettävästi Suomen ensimmäinen partiolaisten piirihuuto. Häme-huudon on laatinut Toivo ”Toto” Järveläinen Oriveden Eräsisseistä. Huuto on peräisin vuodelta 1929, jolloin silloinen Hämeen Partiopiiri järjesti leiripäivät ja piirileirin Orivedellä 19.-21.7.1929. Leirillä toteutettiin kilpailu partiohuudoista.

Piirihuivi

Piirihuivissa punaisen ja sinisen välillä kulkee valkoinen nauha. Huivi on otettu käyttöön vuonna 2010.