Partioviikolla Hämeessa tapahtuu

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, jolloin partiolaiset normaalisti näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän. Koronasta johtuen tänä vuonna kuitenkin enemmän erilaisissa etätapahtumissa kuin partioparaateissa. Perinteistä partioviikkoa vietetään 19.­–25.4.2021.

Partio on mainio harrastus myös aikuisille. Ei haittaa, vaikka et olisi ollut partiotoiminnassa mukana aiemmin, partiosta saat apua ja koulutusta. Partio toimii myös vastapainona työlle ja muulle arjelle. Partion harrastaminen aikuisena on vapaaehtoistyötä, jolla mahdollistetaan monen lapsen ja nuoren harrastus. Olemme listanneet alle Partioviikolla verkkotapahtumia hämäläisiä tapahtumia, joissa pääset tutustumaan partioon. Lisäksi voit tutustua erilaisiin tarinoihin siitä, mitä partio on aikuiselle. Tervetuloa mukaan!

19.-25.4. Lammin kirjasto

Koko viikon partiolaisten lukuhaastekirjat esillä Lammin kirjastossa. Partiolaisten lukuhaaste täällä.

Poppi-harrastepolku auki Lammilla 26.4.-2.5.

Lammin Osuuspankki - POP Pankki järjestää POPPI-harrastepolun 26.4.-2.5.2021 Lammilla Konnarin koulun ympäristössä. Harrastepolku on suunnattu lapsille ja nuorille sekä perheille. Tapahtuman tarkoituksena on, että lapset ja nuoret löytävät paikallisten harrastusten pariin. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tutustumaan rastiimme! Rastit ovat koronatilanteen vuoksi QR-koodeista ladattavia videoita.

20.4.2021 klo 18

IG Live: majoitteet

Tule kuulemaan Hämeen Partiopiirin Instagramiin erätaitokouluttaja Joonan vinkit oikeanlaisen majoitteen valintaan. Live Instagramissa mutta voit lisätä tapahtuman itsellesi muistiin myös tästä Facebookin tapahtumasta.

20.4.2021 klo 18.30
Avoin vanhempainilta ja aikuiset mukana partiossa

Wanajan Ilvesten lippukunnan vanhempainilta ja tietoa aikuisten harrastusmahdollisuuksista partiossa. Aikuinen, joka haluisit aloittaa uuden harrastuksen, tuu mukaan! Helpoimmin se onnistuu ilmiantamalla itsesi meille.

21.4.2021 klo 18
Kuinka käytän emojeita somessa nolaamatta itseäni?

Oletko koskaan pohtinut jonkin emojin tarkoitusta? Onko olo, että et ole ihan kiinni emojeiden käyttötavoissa? Mietityttääkö emojien käyttö? Ei hätää! Tule oppimaan uutta ”kuinka käytän emojeita somessa nolaamatta itseäni?” - koulutukseen.😄

Tule mukaan rennon meinigin koulutukseen, äläkä unohda huumoria takataskusta😉

22.4.2021 klo 18

Aikuinen, aloita partio? -esittelyilta aikuisille partiosta

Hei aikuinen, kiinnostaako partio? Partiossa on loputtomasti mahdollisuuksia ja tässä esittelyillassa tulemme kertomaan mitä voit tehdä aikuisena partiossa.

Partio on tärkeä harrastus nuorille ja aikuisten tehtävänä on auttaa nuoria toteuttamaan partio-ohjelmaa. Vaikka aikuisilla on tärkeä rooli johtajana, voi aikuisena olla myös ryhmässä mukana, sillä lippukunnastamme löytyy ryhmä vain aikuisille. Ryhmään voit liittyä, vaikka et haluaisi johtaa ryhmää. Partiossa pääsee aikuisena kokeilemaan ja oppimaan paljon sellaista mitä ei muissa harrastuksissa pääse. Ryhmänohjaajien lisäksi lippukunta kaipaa paljon lisäsilmiä ja auttavia käsipareja. Tule siis kuulemaan lisää!

Lisätiedot: Eemeli Heikkilä, eemeli.heikkila@partio.fi

22.4.2021 klo 18

Partiotoimintaa aikuisille Itä-Tampereella

Tervetuloa aikuisten partioiltaan, johon voit osallistua kotisohvaltasi! Toivotko elämääsi uuden kokemista ja oppimista, uusia kavereita ja luonnossa liikkumista? Niitä olisi tarjolla partiossa! Lippukuntamme Messukylän Metsätytöt ja Messukylän Metsäpoijat Tampereelta järjestää etäpartioillan, jossa voit tutustua toimintaamme. Etsimme toimintaamme aikuisia, jotta voimme tarjota hienon harrastuksen yhä useammalle lapselle. Osallistuminen tähän tapahtumaan ei kuitenkaan velvoita mihinkään, vaan tarkoitus on viettää hauska ilta yhdessä jutellen.

22.4.2021 klo 17.30

Partioviikon kahvit tamperelaisille aikuisille

Oletko kiinnostunut partiosta ja haluaisit kuulla lisää partiotoiminnasta ja päästä tutustumaan partiolippukunta Näsijärven Kipinöiden purjeveneeseen Vellamoon?
Koronan vuoksi kahvit siirtyy verkkoon. Otathan kahvin ja herkut koneen ääreen ja liity mukaan pelailemaan, kuuntelemaan faktoja Vellamosta sekä tutustumaan muihin. Kahvien Facebook-tapahtuma.

Bonuksena:

Osallistuitko partioviikolla tutustumistapahtumaan ja haluaisit tutustua partioon syvemmin? Tai oletko miettinyt, millainen harrastus partio aikuiselle oikeastaan on? Haluaisitko aloittaa mielekkään vapaaehtoistyön, josta saa itsekin elämyksiä? Haluaisitko kuulla, mitä aikuiset partiossa tekevät tai minkälainen harrastus se olisi lapselle?
 
Tule mukaan aikuisille suunnattuun avoimeen ja ilmaiseen partion tutustumisiltaan Teamsissa maanantaina 3.5. klo 18:00–19:30.
 
Illan aikana sukelletaan partion maailmaan ja tutustutaan siihen, mitä partiossa tehdään. Tutustumisilta on myös mainio tilaisuus kysyä ne kysymykset, jotka partiossa ovat mietityttäneet.
 
Illan sisältö perustuu Tervetuloa partioon -kurssiin, joka on tarkoitettu aikuisena partion aloittavien perehtymiseen.
 
Tutumisiltaan voit tulla linjoille mielenkiinnosta ilman minkäänlaista sitoutumista. Jos haluat aloittaa partion, voit illan päätteeksi jättää yhteystietosi tai ilmoittautua mukaan toimintaan. Yhtä hyvin voit myös vain kuunnella illan annin ja palata partion pariin joskus myöhemmin.
 
Osallistu tämän linkin kautta.  Lisätietoja täysimittaisesta Tervetuloa partioon -koulutuksesta
 
Lisätietoja tutustumisillasta:
Vapaaehtoistuen puheenjohtaja Sarita Murtojärvi, sarita.murtojarvi@partio.fi
Vapaaehtoistuen koordinaattori Sylvi Otranen, sylvi.otranen@partio.fi