Apua partion harrastamiseen

Partion harrastaminen halutaan mahdollistaa myös henkilöille joiden perheissä partion harrastaminen olisi taloudellisista, terveydellisistä tai sosiaalisista syistä hankalaa tai mahdotonta.

Jäsenmaksu ja vapautus jäsenmaksusta

Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun on mahdollista hakea vapautusta ympäri vuoden, pois lukien heinä-elokuu. Usealla lippukunnalla on harkinnan varainen mahdollisuus avustaa lippukunnan leiri- ja retkimaksuissa, kysy tätä johtajaltasi. Myös useisiin piirin ja Suomen Partiolaisten tapahtumiin järjestetään tapahtumakohtainen stipendin haku, joiden myöntö pohjautuu taloudellisiin, terveydellisiin ja sosiaalisiin perusteihin. Lisätietoa jäsenmaksusta Suomen Partiolaisten nettisivuilla.

Osa lippukunnista tarjoaa apua myös partiopuvun ja retkeilyvarusteiden hankintaan. Tässäkin kannattaa kysyä omasta lippukunnasta. Facebookissa toimii Partiokirpputori!-niminen ryhmä, jossa myydään, ostetaan ja annetaan käytettyä partioon liittyvää tavaraa. Ryhmä ei ole virallinen partiokanava, vaan yksityisten ihmisten hallinnoima.

Mikäli perheen tilanne on taloudellisesti haastava, on lapsiperheitä auttavia tahoja useita, apua kannattaa pyytää ja osa tarjoaa tukea myös harrastuskustannuksiin.

Helppo tulla -tunnus

Helppo tulla -tunnus auttaa osallistujaa ennen tapahtumaa

Helppo tulla -tunnus on luotu helpottamaan tapahtumaan osallistujia arvioimaan, onko tapahtuma juuri hänelle saavutettava ja tapahtuman järjestäjiä huomioimaan erilaisia osallistumiseen vaikuttavia tekijöitä. Moninaisuusryhmä tukee lippukuntia ja piiriluottiksia Helppo tulla –tunnuksen käytössä.

Tunnus pitää sisällään 16 erilaista osa-aluetta, kuten liikkuminen, hygienia, raha, lepo ja eri aistit. Tapahtuman järjestäjä käy osa-alueet sekä niiden sisältämät kriteerit läpi ja valitsee ne, joiden näkökulmasta tapahtumaan on helppo tulla. Osa-alueet, joiden kaikki kriteerit täyttyvät, kirjataan ylös tapahtuman tietoihin.