Lapinhäme

Lapinhämeen leirikeskus sijaitsee Sodankylässä, Kiilopää-tunturin ja Saariselän hiihtokeskuksen tuntumassa. Leirikeskuksen rajalla virtaa Kakslauttasen raikas tunturipuro ja Urho Kekkosen kansallispuisto alkaa kivenheiton päästä. Alueen pinta-ala on seitsemän hehtaaria, ja leirialueella on tilaa kesällä noin 200 telttailijalle.

Lapinhämeen rakennukset

Lapinhämeessä on partiomaista sisämajoitustilaa seitsemässä hirsirakennuksessa n. 60 hengelle. Lisäksi alueella on kolme saunaa, puroon padottu uima-allas, teltta-alue, leirikirkko sekä keitto- ja ruokailukatos. Pirteissä on Kammia lukuun ottamatta sähkölämmitys.

Lapinhämeen rakennukset:

  • Akunpirtti
  • Polarpirtti
  • Ilvespirtti
  • Kelopirtti
  • Saunapirtti
  • Rantapirtti
  • Kammi
  • Pikkusauna

Ympäristön tarjonnasta

Lapinhäme soveltuu yhtä hyvin niin pohjoisen retken taukopaikaksi kuin monenmoisten Lapin leirien pitopaikaksi kaikkina vuodenaikoina. Myös partiovieraat kaukaakin kokevat varmasti Lapinhämeessä unohtumattomia elämyksiä.

UKK-puisto tarjoaa Lapinhämeessä majoittujille monia mahdollisuuksia retkeilyyn ja kalastukseen. Puistossa on valmiita polkuja aloittaville retkeilijöille ja kaunista tunturimaastoa silmänkantamattomiin myös vaativammalle vaeltajalle. Syyskuun ruska-aikaan luonnon väriloisto hehkuu niin pakkasen puremassa maastossa kuin kirkkaalla, revontulten loimuttamalla taivaalla. Talvella kutsuvat monipuoliset hiihtoladut ja Saariselän laskettelurinteet.

Lapin luontoon voi tutustua myös Koilliskairan luontokeskuksessa, josta saa mm. perustiedot UKK-puistosta. Saariselkä on myös perinteistä poronhoitoaluetta, ja poroja saattaa tepastella tulijoita ihmettelemään myös Lapinhämeen mökkien tuntumaan. Lappilaisen elämänmenon erityispiirteisiin tutustuttavat mm. Tankavaaran kultamuseo ja saamelaisen kulttuurin näyttelykeskus Siida.

Postiosoite Lapinhämeeseen

Lapinhäme
Muotkantie 172
99830 Saariselkä

Etäisyydet ja saapuminen Lapinhämeeseen

Tampereelle 1000 km, Rovaniemelle 250 km, Ivaloon 46 km, Saariselälle 15 km.

Lapinhämeeseen voi matkata joko junalla Rovaniemelle ja sieltä bussilla Kiilopäälle tai esimerkiksi lentäen Ivaloon ja bussilla kahden kilometrin päähän leirikeskuksesta. Hyvä vaihtoehto etelästä saapuville on myös ajaa oma auto yöjunaan ja ajella aamulla rauhassa Rovaniemeltä Lapinhämeeseen