Vaakaniemi

Vaakaniemen noin 6 hehtaarin leirialue sijaitsee Näsijärven luonnonkauniilla länsirannalla Kurussa, Toikon kylässä. Rantaviivaa leirialueella on noin 700 metriä. Pohjoispään ranta on kivikkoista ja karua, puolivälissä on jyrkkä kallioinen ranta ja eteläpäässä on luonnon muovaama hiekkaranta.

Telttapaikkoja alueella löytyy jopa yli 500 leiriläiselle. Alueella on kallion päälle rakennettu leirikirkko sekä suuri iltanuotiopaikka rinteessä aivan rannan tuntumassa.

Retkimajassa on takkatupa, jossa on kerrossängyt neljälle hengelle, sekä keittiönurkkaus, pieni eteistila, pukuhuone ja sauna, jonka lauteille mahtuu kuusi henkeä. Majassa on sähkölämmitys, mutta sitä ei pidetä peruslämmöllä.

Keittokatoksessa on puuhella, pieni ruokakomero sekä pöydät noin 40 hengelle. Katoksen vieressä on porakaivo, josta saa juomaveden sähköpumpulla. Katokselle on vedetty kolmivaihdevirta leirin tarvitsemia sähkölaitteita varten. Puuceet sijaitsevat alueen molemmissa päissä.

Alue soveltuu hyvin niin pienten kuin suurempienkin leirien pitopaikaksi. Näsijärvi ja lähellä sijaitseva saari luo leirille mahdollisuuksia monenlaisiin vesiaktiviteetteihin. Leirialueelle on tehty vuonna 2014 siirrettävä sauna, jossa mahtuu kerralla yli 10 henkilöä saunomaan.

Kuvia Vaakaniemestä löydät piirin kuvapankista.

Etäisyydet

Tampereelta Vaakaniemeen kertyy matkaa 60 km, Ylöjärveltä 45 km ja Kurusta n. 14 km. Myös kauniit kansallispuistot, Helvetinjärvi 45 km päässä ja Seitseminen 35 km päässä, ovat leirialueen läheisyydessä.

Ajo-ohje

Vaakaniemi sijaitsee osoitteessa Säynäväntie 130, 34320 Parkkuu.

Käänny Tampere-Vaasa tieltä kohti Kurua (Kyltti: Kuru, Virrat, tienro 65) ja aja noin 34 km. Käänny oikealle Parkkuun risteyksestä (kyltti: Parkkuu 1). Aja tätä Parkkuun tietä noin 1,5 km T-risteykseen, josta jatka oikealle kohti kyltissä lukevaa Länsiteiskoa.

Aja suoraan noin 4,7 km, niin saavut Toikon Kartanon pihapiiriin. Jatka tästä 100 m ja käänny vasemmalle. Ajettuasi Säynäväntietä noin 900 metriä näkyy vasemmalle tienristeys, jossa on tontinro 91.

Tästä eteenpäin kaikki Säynäväntien vasemmalla puolella olevat maat rajalle asti kuuluvat Vaakaniemen leirialueeseen. Jatka Säynäväntietä vielä suoraan noin 300-400 m. Kun vasemmalla näkyy puuvaja, keittokatos ja puucee, olet perillä.

Peruutusehdot

Vaakaniemen peruutuksissa sovelletaan seuraavia ehtoja:

  • Jos peruutus tapahtuu 2 vkoa ennen vuokra-aikaa, laskutetaan varaajalta 100 € varausmaksu.
  • Jos peruutus tapahtuu 1 vko tai alle viikko ennen vuokra-aikaa, laskutetaan varaajalta 200 € varausmaksu.