Ilmoittautumis- ja peruutusohjeet

Ilmoittautuminen

Tapahtumiin ja kursseille ilmoittaudutaan pääsääntöisesti henkilökohtaisesti Kuksa-jäsenrekisteriin, jonne jokainen partiolainen voi luoda itselleen ID-tunnuksen. Lippukunta vastaa viime kädessä jäsentensä ilmoittautumisista ja huolehtii, että jäsenet ovat tietoisia ilmoittautumis- ja peruutusohjeista.

Ilmoittautumisajan päätyttyä lippukuntiin ilmoitetaan, mitkä kurssit toteutuvat ja mille kursseille on vielä mahdollista jälki-ilmoittautua. Lippukunnan tulee itse tiedottaa jäsenilleen kursseille ja tapahtumiin pääsemisestä ja peruutusehdoista. Piiri laskuttaa kurssit lippukunnalta noin kuukautta ennen kurssia. Jokaisella kurssille ilmoittautuvalla partiolaisella tulee olla Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n jäsenmaksu maksettuna.

Ei-vielä-partiolaisen ilmoittautumisohje

Hämeen Partiopiiri tarjoaa myös ei-vielä-partiolaisille mahdollisuuden osallistua kursseille ja tapahtumiin. Esitaitovaatimukset ja ikärajat koskevat myös niitä osallistujia, jotka eivät ole partion jäseniä.

Partion ulkopuoliset osallistujat voivat ilmoittautua avoimiin tapahtumiin ja kursseille Kuksassa.

Kurssikäytännöt

Sähköinen kurssikirje – tarkista sähköpostiosoitteesi

Kurssi- ja tapahtumakirjeet lähetetään pääsääntöisesti sähköpostilla kaksi viikkoa ennen kurssia tai tapahtumaa. Kirjeen yhteydessä toimitetaan kaikkien osallistujien yhteystiedot (nimi, asuinpaikkakunta, puhelinnumero, sähköpostiosoite) kimppakyytien ja mahdollisten ryhmätyöjärjestelyjen sopimista varten. Varmista ilmoittautumisesi yhteydessä, että yhteystietosi ovat oikein jäsenrekisterissä. Voit päivittää tietosi myös itse Kuksa-jäsenrekisteriohjelmassa. Mikäli yhteystietojasi ei saa toimittaa muille osallistujille, ota yhteyttä Partiotoimistoon ilmoittautumisen yhteydessä.

Kurssille osallistuminen

Lähtökohtaisesti kursseihin kuuluu yöpyminen, ellei kurssikuvauksessa muuta mainita. Kursseilla tulee olla läsnä koko kurssin ajan. Tarvittaessa ota yhteyttä kurssin johtajaan ennen kurssin alkua neuvotellaksesi mahdollisesta poikkeavasta läsnäoloajasta.

Kuvaaminen tapahtumissa ja kursseilla

Piirin tapahtumissa ja kursseilla otetaan usein valokuvia, joita julkaistaan partion medioissa ja lehdissä. Kuviin ei yhdistetä niissä esiintyvien henkilöiden nimiä, ellei siitä ole erikseen sovittu. Mikäli sinusta mahdollisesti otettuja kuvia ei saa julkaista, ota yhteyttä Partiotoimistoon viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa.

Sähköinen kurssitodistus

Piirin koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella. Koulutusjärjestelmän mukaisista koulutuskokonaisuuksista myönnetään virallinen opintopisteytetty todistus, jossa partio on koulutuksen toteuttaja ja Opintokeskus Sivis, joka on vapaan sivistystyön oppilaitos, on koulutuksen järjestäjä. Todistuksen myöntämiseksi koulutukseen osallistuneiden nimet, sukupuolet ja sähköpostiosoitteet tallennetaan Opintokeskus Siviksen järjestelmään. Osasta koulutuksia on mahdollista saada tieto myös OmaOpintopolku-palveluun – tästä lähetetään erikseen lisätietoa ennen koulutuksen alkua. Koulutuksen jälkeen saat Sivisverkosta linkin jonka kautta voit tunnistautua Sivisverkkoon ja tulostaa itsellesi kurssitodistuksen.

Lisätietoa partion opintopisteytetyistä todistuksista.

Peruutuskäytännöt

Kurssit

Kurssiosallistuminen peruutetaan osoitteeseen partiotoimisto.tampere@partio.fi. Kurssimaksua ei laskuteta, jos peruutus tapahtuu neljä viikkoa ennen kurssin alkamista. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, kurssimaksu laskutetaan kokonaisuudessaan.

Lippukunta voi nimetä pois jääneen kurssilaisen tilalle toisen. Jos kurssilainen on sairastapauksen vuoksi estynyt osallistumasta, kurssimaksun voi hakea lääkärintodistuksella partiovakuutuksesta. Lue lisää partiovakuutuksesta: www.partio.fi/vakuutus

Partiotaitokilpailut

Partiotaitokilpailuihin ilmoittautuminen on sitova varsinaisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen, eikä osallistumismaksuja palauteta. Lippukunta voi nimetä kilpailusta pois jääneen vartion tilalle toisen vartion. Tarkemmat ohjeet kunkin kisan kisakutsussa.

Ohjelmatapahtumat ja piirin yhteiskuljetukset

Ohjelmatapahtumiin ja piirin yhteiskuljetukseen ilmoittautuminen on sitova varsinaisen ilmoittautumispäivämäärän jälkeen, eikä osallistumismaksuja palauteta. Lippukunta voi nimetä pois jääneen osallistujan tilalle toisen.