Covid19 on muuttanut partion muotoja viimeisen vuoden aikana. Yksin ei johtajia olla kuitenkaan jätetty. Apua ja valmista tukimateriaalia etäileviin kolo-iltoihin on hyvin tarjolla. Viime keväinen Hämeen #Kotikolona-merkkejä tilattiin ympäri maan lippukuntiin lähes 10 000 kappaletta. Tänä keväänä Hämeessä toteutetaan #Ulkolona-merkkiä. Lounais-Suomen Partiopiiri sen sijaan lähettää nyt valmiit kolo-iltojen materiaalit suoraan johtajille joka viikko. Joko teillä on tilaukset vetämässä? Molemmat vinkkimateriaalit ovat kaikken saatavilla.

#ulkolona-merkki on hämäläistä käsialaa

Kevät 2021 on #ulkolona-merkkin teko aikaa. Hämeen Partiopiirin luoma etäpartiossa toteutettava tehtäväkokonaisuus. Viime kevään #kotikolona-merkin tavoin monipuolista tekemistä on tarjolla monin tavoin toteutettavaksi. Merkki on mahdollista saada tehtyään pakolliset tehtävät sekä omalle ikäkaudelle suunnitellun määrän vapaavalintaisia tehtäviä. Miltä maistuisi nuotiopopparit vai innostutko tikkutanssista? Tehtäviä on varmasti jokaiseen makuun.

Ulkolona merkin tehtävät on jo kaikki julkaistu ja merkit ovat lippukunnille tilattavissa.

#ulkolona- merkin tehtävät on jaettu kuuteen osa-alueeseen: suhde itseen, suhde toiseen, suhde yhteiskuntaan, suhde luontoon, suhde ruokaan ja suhde tähän hetkeen. Kun tehtäviä on tehty oikea määrä, saa merkin. Materiaali on julkisena piirin nettisivuilla ja niitä voi hyödyntää kaikki partiolaiset ympäri maan. Tapahtumamerkkinä se sijoitetaan partiopaidassa rintaan tai oikeaan hihaan. Merkit on parhaillaan tilattavissa, ne pitää lippukuntien tilata 23.4 mennessä. Jaettavaksi merkit tulevat toukokuussa, jolloin toivottavasti voidaan kokoontua kolo-iltaan tai kevätretkelle merkkejä jakamaan.

Merkkiin liittyy tietysti myös pieni kannustava haaste. Tehtäviä voi jakaa somessa hästägillä #ulkolona. Muista käyttää myös hästägejä #hppartio, #partioscout, #etäpartio sekä oman piirisi tai lippukuntasi #. Näin kaikki voivat nähdä mitä kaikkea olet tehnyt etäpartion aikana ja saada siitä vaikka vinkkiä omaankin toteutukseen. Tartu siis haasteeseen ja lähde toteuttamaan #ulkolona-merkkiä.

Ketunleipiä viikkotoiminnan tueksi

Lounais-Suomen Partiopiirissä oltiin huolissaan viikkojohtajien jaksamisesta ja koettiin, että nyt olisi hyvä paikka tarjota konkreettista apua poikkeustilanteen kolo-iltoihin. Ketunleivät ovat valmiita vinkkipaketteja eri ikäkausille. Tavoitteena on , että jokaisen ikäkauden viikkojohtajat jaksaisivat paremmin mahdollistaa partiotoimintaa, vaikkapa välittämällä itsenäisiä tehtäviä omille ryhmilleen, jos muuhun ei enää poikkeustilanteessa jaksaminen riitä. Ketunleipien avulla halutaan turvata monipuolinen ja kiinnostava harrastaminen lapsille ja nuorille etäaikana. Myös ketunleivän tehtävistä on tilattavissa oma merkkinsä.

Ketunleivät ovat toimintavinkkejä kolo-iltoihin jokaiselle ikäkaudelle.

Mukana on jo 417 eri tilaajaa, 134:stä eri lippukunnasta. Arviolta 3500 partiolaista kaiken kaikkiaan. Ja mukaan mahtuu edelleen ilmoittautumalla verkossa. Myös vinkkejä otetaan vastaan. Mikäli sinulla on oiva johinkin ikäkauteen sopiva etäkolovinkki, sen voi toimittaa LSP:n partiotoimistolle sanna.toivanen@partio.fi.

Ensimmäinen materiaalipaketti Kevään merkit- lähti liikkeelle juuri ennen pääsiäistä. Idea on saanut kiitosta ja nyt odotetaan palautetta. Kerro siis somessa miten lippukunnassanne hyödynnetään Ketunleipiä! Muista käyttää hashtageja #ketunleipiä #lspartiopiiri #partioscout.