lves19 virallisen leirisukkakisan voitti Leena Vesto Pirjetan Partiosta. Tässä ohjeet sukkien neulontaan, joten ei muuta kuin puikot heilumaan kesäksi!

Ohjeen koko on kengän numeroa 41 vastaava. Pienemmät sukat saat vähentämällä silmukoita ja kerroksia, suuremmat lisäämällä niitä. Kirjoneule on jaollinen neljällä silmukalla, tekstissä on helppo jättää EVO-sanan molemmille puolille vähemmän valkoista ja vastaavasti lisätä sanojen väliin valkoista suuremmissa sukissa. Huomioi kuitenkin, että tässäkin sukassa varren kirjoneuleen jälkeen on jäljellä enää 48 silmukkaa.

Sukat on neulottu 7 veljestä langalla, vihreää ja oranssia kului kumpaakin vajaa 100 grammaa, valkoista noin 20 grammaa.

Tekstirivi on kirjottu jälkikäteen silmukoita mukaillen, kuvioraidat on tehty kirjoneuleena. Jos silmukointi pelottaa, syntyy tekstikin toki kirjoneuleena.Kuvassa viralliset Ilves19 leirisukat

  • Luo oranssilla langalla 52 silmukkaa. Neulo 2 oikein, 2 nurin resoria 15 kerrosta.
  • Neulo resorin jälkeen sileää oikeaa 8 kerrosta, lisää ensimmäisellä kerroksella joka puikon alussa 1 s (=56 s).
  • Neulo tämän jälkeen kirjoneule kaavion 1 mukaan. Valkoisen tekstipohjan alussa ja lopussa kavenna: kerroksen alussa 1o, 2 oikein yhteen ja kerroksen lopussa ylivetokavennus, 1 oikein. Kirjoneuleen jälkeen työssä on 48 silmukkaa.
  • Neulo vielä 8 krs vihreää ja tee sitten kantapää haluamallasi tavalla. Mallisukassa on ranskalaisen kantapää, jonka ohjeen löydät helposti netistä.
  • Jatka vihreällä, kunnes kärkikavennuksiin on matkaa 10 kerrosta. Mallisukassa vihreää on kantapään jälkeen 38 kerrosta.
  • Kirjoneulekuvio 2:n jälkeen tee leveä nauhakavennus, tai muu haluamasi kärkikavennus, päättele, höyrytä halutessasi ja vetäise sukat jalkaan.

Toivottavasti innostut neulomaan (tai kutomaan niin kuin Leena sanoo) ja Ilveksellä nähdään monet samanlaiset sukat!

Kuvassa sukkaohje Ilves19-leirisukille
Varren kirjoneule. Kuva: Leena Vesto

 

Kuvassa sukkaohje Ilves19-leirisukille
Kärjen kirjoneule. Kuva: Leena Vesto