Ikuinen tuli on palanut Betlehemissä Jeesuksen syntymäpaikalla jo yli tuhat vuotta. Euroopan halki kulkeva rauhan ja valon viesti on perinne, joka alkoi vuonna 1986, kun itävaltalainen lapsi kävi ensimmäisen kerran hakemassa liekin Betlehemistä Itävaltaan. Tämän jälkeen tuli on lähetetty partiolaisten jakamana matkaan, ja tänäkin vuonna se kulkee partiolaisten saattamana yli 30:een Euroopan maahan. Lentoyhtiöiden avustamana tuli kuljetetaan merten yli aina Yhdysvaltoihin ja Kanadaan saakka.

Betlehemin Rauhantuli kynttilässä.
Kuva: Riina Aspila

Joka vuosi marras-joulukuun vaihteessa Betlehemin Rauhantuli saapuu myös Suomeen. Useana vuonna Rauhantuli on matkannut yön yli Tukholmasta Turkuun laivan henkilökunnan avustamana omassa lyhdyssään. Heti satamaan saavuttuaan liekki jakautuu useaan lyhtyyn, ja lähtee jatkamaan matkaansa ympäri maata.

Betlehemin Rauhantuli palaa pienenä liekkinä, mutta lyhdyissä se valaisee tuhansien ja taas tuhansien ihmisten elämää vuoden pimeimpänä aikana. Liekki siirtyy hyvin perinteisesti kynttilästä kynttilään. Tällä tavalla se jakautuu helposti ja saa matkalleen monta saattajaa.

Monissa hämäläisissä lippukunnissa Betlehemin Rauhantuli saapuu itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen ja lupauksenantotilaisuuksiin. Monilla paikkakunnilla liekistä sytytetään jouluna myös sankarihautojen kynttilät.

Betlehemin Rauhantuli viestii rauhaa ja sitä, että jokainen meistä voi muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi olla ja elää. Me partiolaiset haluamme muuttaa maailmaa, rakentaa maailmanrauhaa ja ystävyyttä yli rajojen. Liekki ja sen eteenpäin kuljettaminen on pieni, mutta äärimmäisen upea symbolinen teko. Rauhantulen mukana kulkee joka vuosi myös oma kansainvälinen viesti.

Seuraamalla piirin sosiaalisen median kanavia löydät tiedot, milloin ja minne tämän vuoden liekki saapuu. Käy noutamassa liekki omaan lyhtyysi. Liekinvartijana viet rauhanviestiä eteenpäin. Rauhantulella on myös oma ”Betlehemin Rauhantuli Suomessa” -facebook-sivu. 
Tämän vuoden rauhanviestin voit lukea ja tulostaa käyttöösi täältä

Liekki noudettavissa