Hämeen Partiopiiri seuraa tarkkaavaisesti alueen väestökehitystä, koska haluamme, että partiota on mahdollista harrastaa kaikkialla piirin alueella. Tavoitteena on, että niille alueille, joilla on paljon potentiaalia, eli sopivan verran lapsia ja nuoria, perustettaisiin uusia lippukuntia tai laajennettaisiin jo olemassa olevien lippukuntien toimintaa.

Tästä lähtökohdasta järjestettiin maanantaina 17.8. Tampereen Vuoreksen koululla info- ja ideoimistilaisuus paikallisille. Vuores valikoitui kohteeksi koska asuinalue on suhteellisen uusi, ja luo omaa kulttuuriaan. Vuoreksessa suhtaudutaan kaikkeen harrastus- ja yhdistystoimintaan suopeasti ja oli jo ennakkoon tiedossa, että alueella toimii esimerkiksi metsäeskari – paljon suotuisaa alustaa siis uudelle partiolippukunnalle!

Tapaamisessa käytiin läpi mahdollisuuksia partiotoiminnalle Vuoreksessa ja yritettiin kartoittaa, riittäisikö kiinnostusta jopa partiolippukunnan perustamiseksi asti. Ja sitähän riitti! Yhteensä paikalla oli reilu 15 henkeä vuoreslaisia, jo Vuoreksessa toimivan Tervaksentekijät-lippukunnan jäseniä sekä piirin edustajia. Selvisi myös, että lähes kaikilla paikalle tulleilla oli enemmän tai vähemmän partiokokemusta taustalla, eli aivan uuden edessä ei oltu.

Alkuinnostuksen herättämisen jälkeen tapaamme seuraavan kerran syyskuussa ja pohdimme, mitä lippukunnan perustaminen todellisuudessa tarkoittaa. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen ainakin allekirjoittanut lähti tilaisuudesta intoa puhkuen ja seuraavaa tapaamista jo innolla odottaen. Tarkoituksena on, että Vuoreksen mallia monistetaan myös muualle piirin alueella, mikäli se todetaan toimivaksi.

Tästä tulee jotakin upeaa!

Partiotoiminnasta kiinnostuneiden infotilaisuus Vuoreksessa elokuussa 2020.
Infotilaisuudessa vallitsi kiinnostunut tunnelma. Piirijohtaja Anni kertomassa lisää partiotoiminnasta. Kuva: Heli Lehtomäki

 

 

Oletko kiinnostunut Vuoreksen partiotoiminnasta tai uuden lippukunnan perustamisesta jonnekin muualle? Ota yhteyttä lippukuntakoordinaattoriin Peteen, pete.nieminen@partio.fi tai piirinjohtaja Anniin, anni.ylinen@partio.fi.