Tampereen Partiotoimistolla järjestettiin 7.3. tarpojien ja samoajien yhteinen viestintäpäivä. Päivän aikana opittiin niin lippukunnan sisäisestä viestinnästä, somesta kuin valokuvaamisestakin.

Koulutuksen ensimmäisessä osassa käsiteltiin sosiaalista mediaa. Noora Qvick (Nokian Partiotytöt) kertoi esimerkiksi Instagramin algoritmeista sekä jakoi omia vinkkejään ja kokemuksiaan. Lopuksi pohdittiin, miten oman lippukunnan somea voitaisiin kehittää.

Vesku Tuomaala kouluttamassa valokuvausta tarpojille ja samoajille.
Kuva: Harri Halmejärvi

 

Toisessa osassa Anna-Mari ”Iitu” Martikainen (Näsin Tytöt) kertoi lippukunnan sisäisestä viestinnästä. Hänen kanssaan käytiin läpi erilaisista tapahtumista ja erityistilanteista tiedottamista sekä uusien asioiden tiedottamisen tapaa ja ajankohtaa. Lopuksi listattiin mahdollisimman monta tapaa ja välinettä sisäiseen viestintään.

Valokuvauksesta oli kertomassa harrastevalokuvaaja Vesa-Pekka Tuomaala. Hänen osuudessaan käytiin läpi valokuvauksen perustermistöä ja tutustuttiin järjestelmäkameraan.

Jenna Kallio kouluttaa siitä, miten partiosta puhutaan.
Kuva: Harri Halmejärvi

 

Erilaisissa työpajoissa päästiin tekemään ja pohtimaan yhdessä. Tuomaalan valokuvauspajassa tutkittiin puhelimen kameraa ja hyödynnettiin sen eri ominaisuuksia. Puhelimella kuvaamista harjoiteltiin erilaisten tehtävien avulla. Toisessa pajassa taas pohdittiin yhdessä Jenna Kallion (Hollolan Hirvenhiihtäjät) opastuksella, miten partiosta tulisi kertoa ei-vielä-partiolaisille.