Nuoret ryhtyvät lippukunnissa kantamaan vastuuta ja ryhtymään ryhmänjohtajiksi oman innostuksen ja luonnollisen siirtymän kautta. Näin kävi myös Lauri Suomiselle.

Parijohtajuuden kautta seikkailijajoukkue johtajaksi ryhtyneen Lauri Suomisen johtajuuspolku on hyvin perinteinen. Ryttylän Eräveikoissa tarvittiin uusia ryhmänjohtajia ja Lauri kaverinsa kanssa oli tähän hommaan valmis. Ryhmänohjaajakoulutuksen (ROK) turvin tehtävään on helppo lupautua ja tukea lippukunnan aikuisilta luvattiin. Lupaus on myös pitänyt, ja apua ja tukea on tarvittaessa aina myös saatu.

Kuva: Lauri Suominen

Lauri Suominen on aktiivinen ja urheilullinen ja viihtyy kovasti luonnossa. Tämä, jos mikä sopii seikkailijaikäkauden johtajan ominaisuuksiin. Hänestä tuli energisen seikkailijajoukkueen toinen johtaja muutama vuosi sitten.

Ryhmänjohtamisessa parasta on yhteinen tekeminen nuorempien kanssa, nähdä kun he onnistuvat tekemään esimerkiksi erilaisia rakennelmia ja kun he kasvavat isommiksi ja kehittyvät kaikissa partion haasteissa,

Lauri kertoo.

Ryhmänjohtajuuteen kannustetaan lippukunnissa tehokkaasti jo samoajaikäisiä. Monella onkin kokemusta erilaisista johtajuuden tehtävistä ja pesteistä ennen aikuisikää. Nousujohteisuus on lippukunnissa usein hyvin suunnitelmallista, siihen kannustetaan ja siihen saa myös tukea ja koulutusta.

Ryhmänohjaajaksi kannattaa ryhtyä, koska siitä saa erittäin hyvää kokemusta, se on mukavaa puuhaa, siinä saa olla luova keksiessään ohjelmia ja mitä tehdään esim. retkillä. Ryhmän ohjelman keksimisessä kannattaa muistaa, että koloilta joka on suunniteltu hyvin, on 80 %:sti tehty,

Lauri jatkaa.

Laurin mukaan ryhmänjohtajuudessa on paljon hyviä puolia. Hän kokee nuorten opettamisen sekä kasvattamisen partion tehtäviin mielekkääksi osaksi omaa partioharrastustaan. Parijohtajuus tukee oman ikäkauden ohjelmaa, kun kaverin kanssa on vastuutehtävissä nuoremmalle ikäkaudelle.

Viimeisimpänä Laurilla on vielä vinkki ryhmänjohtajille:

Kaikki toiminta koloilloissa ja retkillä on kivaa ja mukavaa, kun ohjelman on valmiiksi suunnitellut hyvin, eikä kiireellä,

Lauri muistuttaa.

Pst. Tiesittehän, että ryhmänohjaajakoulutuksesta saa nykyään suoraan merkinnän Oma opintopolku -järjestelmään? Lue lisää ROK-todistuksista.