Piirissä tehtävien pestien päätarkoitus on tukea lippukuntien toimintaa. Piirin tekemällä työllä helpotetaan lippukuntien päivittäistä toimintaa auttamalla tapahtumien ja koulutusten järjestämisessä ja koordinoimisessa. Lippukunta voi aina pyytää piirin eri toimijoilta apua liittyen mihin tahansa toiminnan osa-alueeseen, liittyi se edellä mainittuihin asioihin tai vaikka viestintään tai yhteiskuntasuhteisiin. 

Tytti-Emilia Mattila naurahtaa syksyisessä maisemassa.

Piiritoiminnan yksi yleisimmistä haasteista on piiripestien täyttäminen. Viestintäryhmän jäsenten kanssa on useamman kerran vuosien saatossa pohdittu piiripestien näkyvyyttä ja niiden asemaa partiotoiminnassa. Viestintä ja markkinointi on koko piiritoimintaa läpileikkaava toiminnanala ja ”ViMassa” luotamme yhteistyöhön, koska yhdeltä tuskin löytyy isompaan partiomaailman haasteeseen vastausta, joten on parasta koota erilaisia osaajia yhteisien asioiden äärelle. Sitä tarkoittaa piiritoiminta ja siellä tehtävät pestit.

Tytti-Emilia Mattila on toiminut viestinnästä ja markkinoinnista vastaavana hallituksen jäsenenä vuosina 2020-2021. Kuva:  Verna Rantala

Hämeen Partiopiirin piirihuiveja syyskokousedustajien kaulassa.

Hämeen partiopiirin pesteissä toimii kymmenittäin hämäläisten lippukuntien jäseniä ja heidän lippukunnassa kehittyneellä osaamisellaan kehitetään myös piiritoimintaa. Useammat ajatukset ja toimintatavat luovat hämäläistä tapaa tehdä partiota. Piiripestissä partiolainen pääsee yhdistämään itselleen tärkeän partion aihealueen ja oman lippukunnan kautta opitut asiat. Parasta on siis se, että tekemällä vapaaehtoistyötä lippukunnan lisäksi piirissä, pääsee tukemaan kokonaisuutta monesta suunnasta kaikkien hyväksi!

Piiritoimijat tunnistaa Hämeen Partiopiirin puna-valko-sinisestä piirihuivista. Kuva: Emilia Heikinsuo

Viestinnän ja markkinoinnin luottamushenkilöitä suunnitteluviikonlopussa poseeraamassa kameralle.

Näin ollen piirissä tehtävä pesti ei ole pois lippukunnan arjesta vaan ne tukevat toisiaan. Piiripestissä toimiessa saat vietyä lippukunnan viestiä piiriin ja toimimalla piirin jaostossa saat lisää tietoa ja pääset vaikuttamaan yleisiin toimintaohjeisiin ja tapaan toimia. Älä siis epäröi vaan tuo osaamisesi kaikkien käyttöön, nähdään luottispäivässä!

Piiripestissä on mahdollista solmia uusia ystävyyssuhteita ja kontakteja. Kuvassa viman luottamushenkilöitä suunnitteluviikonlopussa Laitikkalassa 2021. Kuva: Niko Rautanen