Vuoden Toimivaksi partiojohtajaksi valittiin tamperelainen Rasmus Lindberg

Vuoden 2024 Toimiva partiojohtaja -apuraha on myönnetty tamperelaiselle Rasmus Lindbergille. Rasmus toimii tällä hetkellä Tampereen Eräpojissa lippukunnanjohtajan apulaisena, turva-aikuisena sekä akelana. Ensimmäistä kertaa Rasmus on osallistunut partioleirille vuoden ikäisenä vanhempiensa kanssa.

Rasmus on ottanut nousujohteisesti uusia tehtäviä eli partiopestejä vastuulleen. Lippukunnassaan hän on toiminut lähes kaikissa keskeisissä tehtävissä. Vuonna 2023 Etelä-Korean maailmanjamboreella Rasmus toimi leirilippukunnanjohtajana partiolaisille, joita hän ei tuntenut entuudestaan. Tehtävässä hänestä kehittyi leirilippukuntansa luottohenkilö koko leirin ajaksi.

Vuoden 2024 Toimiva partiojohtaja Rasmus Lindberg Tampereen Eräpojista. Kuva: Susanna Ronkainen.

”Sudenpentuvuosista alkaen olen aina viihtynyt oman ryhmäni kanssa. Olen oppinut suurimman osan yleisistä elämäni perusperiaatteista partion kautta ja partioystävieni seurassa”, Rasmus kiteyttää.

Muut partioaliset kuvailevat Rasmusta vastuuntuntoiseksi partiojohtajaksi, joka pyrkii omalla toiminnallaan tekemään maailmasta paremman paikan elää. Johtajana hän ottaa muut huomioon, arvostaa muiden mielipiteitä ja kohtelee toisia yhdenvertaisesti.

”Partio merkitsee minulle lasten ja nuorten opettamista yhteiskunnassa vastuullisiksi henkilöiksi”, Rasmus kertoo.

Partiosta on muodostunut Rasmukselle elämäntapa sekä yhteisö, jonka parissa voi tehdä merkityksellistä vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten hyväksi. Parasta partiomuistoa Rasmus ei osaa nimetä, sillä hyviä muistoja on niin paljon. Hän suosittaakin partiota harrastuksena kaikille, sillä partion parista jokainen löytää kyllä oman paikkansa.

Toimiva partiojohtaja -apuraha

Partiosäätiö myöntää kerran vuodessa kahdelle nuorelle partiojohtajalle Toimiva partiojohtaja -apurahat. Apurahan suuruus on 1 000 euroa, ja sen jakamisen tarkoituksena on kohottaa nuorten partiojohtajien tekemän vapaaehtoistyön yleistä arvostusta sekä korostaa toiminnan suurta yhteiskunnallista merkitystä. Palkitut valitaan partiopiirien nimeämien ehdokkaiden joukosta, ja apuraha on tarkoitettu käytettäväksi saajan henkilökohtaiseen partiokoulutukseen kotimaassa tai ulkomailla.