Perinteisen partiotoiminnan ollessa tauolla keväällä lippukuntien on täytynyt kehittää toimintaansa soveltumaan myös itsenäiseen tekemiseen yhteisten kokoontumisten sijaan. Harjusiskoilla tämä on toteutettu koko lippukunnan yhteisen Hasihaasteen muodossa.

Haasteeseen liittyy kokonaisuudessaan 30 erilaista tehtävää, jotka voivat olla esimerkiksi partiomaisia nuotion sytytykseen liittyviä tehtäviä, luonnon tarkkailua, kakun leipomista tai pyöränhuoltoa. Tehtävistä sudenpentujen tulee suorittaa 10, seikkailijoiden ja tarpojien 15, samoajien ja sitä vanhempien 20 kohtaa. Lippukunnan jäsenet lähettävät kuvalliset ”todisteet” suorituksesta ryhmänjohtajalleen tai partiokaverille. Sudenpennuilla myös oma huoltaja voi kuitata suorituksen tehdyksi.

Hasi-haasteen tehtävät etäpartio keväässä 2020.
Kuva: Anna Parkkomäki

 

Kaikille tehtävät suorittaneille myönnetään erillinen Hasihaaste-merkki muistoksi tästä poikkeuksellisesta partiokeväästä. On ollut hienoa huomata lippukuntalaisten jakavan kuvia haasteen suorituksista, ja se on lisännyt mukavasti myös yhteishenkeä, vaikkemme ole kasvokkain päässeetkään tapaamaan. Tämä vinkki soveltuu varmasti muokattuna myös muiden lippukuntien käyttöön ja innostaa etäpartiotehtävien suorittamiseen entistä aktiivisemmin!

PS. Haastessa mainittua Koitos-sarjaa pääset katsomaan täältä. Yksi jakso Koitosta kuvattiin myös Ilves19-piirileirillä viime kesänä:

Koitos-sarjan kuvaukset Ilves19-piirileirillä.
Kuva: Otto Virtanen