Ilves19 leirille stipendejä lähes 70 000 eurolla

Hämeenlinnan Evolle kohoaa ensi kesänä Hämeen Partiopiirin historian suurin leiri, jonne osallistuu lähes 5000 partiolaista. Ilves19-partioleiri on kesän ehdoton kohokohta tuhansille lapsille, nuorille sekä leirin mahdollistaville aikuisille.

Partion tulee olla avointa kaikille ja siksi eriarvoistumisen vähentäminen on partion ydinteemoja. Tästä syystä Hämeen Partiopiiri on kerännyt stipendivaroja, joilla mahdollistetaan leiriosallistuminen myös niille, joille se taloudellisesti ei muuten olisi ollut mahdollista.

Lahjoituksia stipendirahastoon saatiin mm.  Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjan lahjoitusvaroista, Osuuspankkiryhmältä, Tampereen ja Hämeenlinnan kaupungeilta, seurakunnilta ja yksittäisiltä lahjoittajilta. Stipendimallia toteutettiin Hämeessä ensimmäistä kertaa.

Huhtikuussa Tampere-talossa järjestetyn Tulevaisuuden johtaminen -seminaarin tuotto käytettiin lyhentämättömänä leiristipendeihin. Seminaarissa puhujina olivat Henkka Hyppönen, Kirsi Piha, Katleena Kortesuo, Pekka Puustinen ja Mikko Kuitunen.

”Ilveksen stipenditiimi ja leirin johto on kiitollinen jokaiselle seminaarilipun ostaneelle ja lahjoituksen tehneelle taholle. Saimme upea potin kasaan, jolla pystyimme tukemaan stipendin hakeneita leirille lähtemisessä.” Tommi Nyman, Hämeen Partiopiirin toiminnanjohtaja summaa.