Härmälän Ilvestytöt aloittivat tänä syksynä uuden toimintamuodon, senioripartiotoiminnan. Toimintaa tehdään yhteistyössä Sointu Senioripalveluiden kanssa Kuuselakeskuksessa Tampereen Härmälässä. Täplän toimitus kävi tutustumassa toimintaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla 4.9.

Seniorihenkilö maalaamassa vesiväreillä.
Tapaamisessa askarreltiin vesivärien ja luonnonmateriaalien avulla. Kuva: Anna Kaisko

Syyskuun ensimmäisen sunnuntain aamuna Härmälän Kuuselakeskuksen aulassa oli innostuneen odottava tunnelma. Edessä olisi ensimmäinen senioripartiokokoontuminen.

Toiminta sai alkunsa Kuuselan lähitorin lähitorikoordinaattorin Tiina Santalan yhteydenotosta Härmälän Ilvestyttöihin. Toiveena oli tarjota partiomaista toimintaa ikäihmisille keskuksen tiloissa. Ilvestytöissä on jo muutaman vuoden ollut aktiivista perhepartiotoimintaa.

Seniori seuraa pienen perhepartiolaisen askartelua.
Yhteistyössä on voimaa. Kuva: Anna Kaisko

Senioritoiminnan käynnistäminen sen rinnalla tuntui luontevalta

Maria Tammi, lippukunnan perhepartiovastaava

Niinpä asiassa ryhdyttiin tuumasta toimeen, ja yhteistä tomintaa lähdettiin suunnittelemaan. Normaalisti perhepartio kokoontuu kahden viikon välein. Nyt joka toinen kerta päätettiin toteuttaa Kuuselakeskuksen tiloissa niin, että ohjelma sopisi perhepartiolaisten lisäksi myös erikuntoisille ikäihmisille.

Tytön kädet kirjoittamassa nimeä askarteluun.
Kuva: Anna Kaisko

Syksyn tapaamiset on rakennettu partioihanteiden ympärille. Ensimmäisen kokouksen teemana oli ”Rakastaa ja suojella ympäristöä”. Paikalle oli saapunut monta perhettä, ja vajaa kymmenen ikäihmistä.

Partiolainen neuvoo pikkupoikaa askartelussa senioreiden kanssa.
Alkuun saattoi osallistujia hieman jännittää. Kuva: Anna Kaisko

Alkujännitys karisi pian, kun yhdessä päästiin tekemään sivuja kasvioon ja luomaan taideteoksia puiden lehtiä maalaamalla ja painamalla. ”Hienoa päästä tarjoamaan tällainen ylisukupolvinen kokemus”, Ilvestyttöjen Maria iloitsi katsellessaan pöydän ääressä vieri vieressä istuvia lapsia, heidän vanhempiaan ja senioreita. Myös tapahtuman seniorit olivat onnellisia päästessään osallistumaan ja saadessaan vaihtelua välillä hieman yksinäiseenkin arkeen.

Seniori juttelee partiolaisen kanssa pöydän ääressä.
Jutustelu sujui luontevasti jo hetken kuluttua. Kuva: Anna Kaisko

Lasten kanssa tekeminen ja heidän innokkaan puuhailunsa seuraaminen tuntuikin olevan monelle kokoontumisen tärkeintä antia. Kaikki vakuuttelivat tulevansa myös seuraavaan tapaamiseen kuukauden kuluttua, jos vain kunto sallii. ”Tällainen pitää elämässä mukana”, yksi senioreista kiteytti yhteiset ajatukset.

Pikkupoika askartelemassa kumartuneena pöydän ylle.
Askarteluissakin täytyy olla tarkkana. Kuva: Anna Kaisko

Mikäli senioripartiotoiminta kiinnostaa, paikalle ovat tervetulleita ihan kaikki! Lue lisää toiminnasta ja tulevista senioripartiotoiminnasta Ilvestyttöjen Facebook-sivulta.

Härmälän Ilvestyttöjen senioripartiotoiminnan mainos.
Klikkaa kuvaa isommaksi