Toteutimme yhdessä Voionmaa-opiston opiskelijoiden kanssa sarjan henkilöreportaaseja hämäläisistä partiolaisista. Tässä artikkelissa tutustutaan piirin monivuotiseen luottamushenkilöön, Antto Hautamäkeen.


Partio sopii kaikille ja siellä pääse kokemaan asioita, joita muuten ei pääsisi

Tapasin Kalevan karhujen järjestämällä isänpäivä lounaalla Antto Hautamäen, joka on heidän oman lippukuntansa Ällikkä-lehden päätoimittajana. Hän on myös toiminut koko lippukunnan johtajana 2006–2010 johon hänet aikoinaan pyydettiin. Hän on myös mukana Hämeen Partiopiirin toiminnassa.

Antto Hautamäki odottamassa vieraita

Antto aloitti partion jo 10-vuotiaana ja vaikka hänelle on mukautettu partiota, hän on saavuttanut siellä paljon. Lounaalla Antto sai yllätyksenä Suomen Partiolaisten hopeisen ansioristin. Kuva: Josefiina Ruohomaa.

Antto kävi ala-asteen erityiskoulussa, jonka jälkeen hänet siirrettiin tavalliselle luokalle. Lukion jälkeen hän on kouluttautunut diplomi-insinööriksi IT-alalla. Antto oli pitkään työtön, joten aika on kulunut partion ja seurakuntaharrastuksen parissa. Antto tykkää viettää aikaa myös tietokoneella. Tässä hän odottaa lounaalle saapuvia. Kuva: Josefiina Ruohomaa.

Antto ohjeistaa saapuvia, että naulakkoon takin taskuihin ei kannata jättää mitään arvokasta. Kuva: Josefiina Ruohomaa.

Partiossa Antto on päässyt kokeilemaan asioita mitä ei olisi muuten päässyt kokeilemaan, esimerkiksi johtamista. Hän on kokenut myös partiossa olevan hyväksyvämpi ilmapiiri kuin työelämässä ja toivoisi, että siitä otettaisiin mallia työelämään. Kuvassa hän toivottaa vieraita tervetulleeksi lounaalle. Kuva: Josefiina Ruohomaa.

Antolle erityislasten asema on tärkeä asia ja hän on yrittänyt vaikuttaa heidän asemaansa partiossa ennen koronan alkamista. Kalevan Karhuilla oli omaa sisupartio toimintaa, ennen pandemian alkua. Kuvassa hän opastaa lounaalle tulijoita. Kuva: Josefiina Ruohomaa.