Kyynärönkiertäjien tarpojavartio pesukarhut kävi pyhäinpäiväviikonloppuna 5.–6.11.22 Kykin perinteisellä Pyhärillä eli pyhiinvaelluksella. Pyhäri on jokavuotinen tapahtuma tarpojille ja samoajille. Tarpojat Eerika, Kerttu, Emilia ja Aada kirjoittivat tämän koosteen retkestään.

Päätimme lähteä retkeilemään. Parkkipaikalle saavuimme aivan liian aikaiseen kellonaikaan. Meidät jaettiin vartioihin ja rinkkamme tungettiin täyteen ruokaa, jota oli liikaa. Puhelimet meidän piti paketoida ilmastointiteipillä.

Lähdimme matkaan ja jonkin ajan kuluttua saavuimme ruokarastille. Teimme makaronimössöä trangialla ja kurpitsapiirakkaa, joka syttyi tuleen. Näimme ihmisiä, jotka eivät osanneet pilkkoa puita. Safkasimme liian kauan, joten meidän reittiämme yöpymispaikalle lyhennettiin.

Alkoi tulla pimeää ja Aadalla ei ollut taskulamppua, joten hän ei nähnyt mitään ja astui kaikkiin mutavelleihin. Eerikan teltta tippui mahtavat kaksi kertaa sen rinkasta. Ajattelimme oikaista reitiltä, jotta olisimme aiemmin määränpäässä.

Veikö oikoreitti onneen?

Aluksi kävelimme oikoreitin ohi. Sitten meidät ohjattiin suolle, johon melkein upposimme. Sitten haahuilimme pitkin mettiä ja lopuksi päätimme palata alkuperäiselle reitille. Jouduimme kävelemään todella monta ja pitkää ylämäkeä sekä reittimme piteni – hupsista keikkaa. Kun vihdoin olimme perillä, ryhdyimme kasaamaan telttaa. Tässä vaiheessa saimme luvan avata puhelimet, mutta ei se menoa parantanut, koska netti ei toiminut. Taivaalta satoi lunta, joka harmitti vielä enemmän. Pyhäri alkoi tässä vaiheessa hajottamaan.

Aada oli ainoa, joka paleli yöllä koska meni fiksuna ulkovaatteilla makuupussiin. Juorusimme teltassa kunnes nukahdettiin.

Kun herättiin, oli kylmä mutta oli pakko nousta, koska oli aikataulutettu matka takaisin. Pakkasimme kamat ja purimme teltan. Söimme puuroa paitsi Aada, joka ei tiennyt mitä söisi. Leikittiin fiksuja ja kaadettiin loput vedet pois, jotta ei olisi niin rankkaa kävellä. Matka oli tosi nopea, ja loppujen lopuksi olimme kaksi tuntia aiemmin parkkipaikalla, kuin oli oletettu. Piti ottaa yhteiset ruuat pois rinkoista mutta ryöstimme sittenkin suurimman osan takaisin itsellemme kotiin vietäväksi. Kohti himaa!

Ps. Oli kamalaa, mutta mennään ensi vuonna uudestaan.