Viialan Metsänkävijät toteuttivat Partiolainen ja Pyhä Yrjö -näyttelyn Viialan kirjasto Vilkkuun Partioviikolle osana sudenpentujen tarinat ja kotiseutu -jälkien toteutusta.

Käsin tehty juliste, jossa mainostetaan Viialan Metsänkävijöiden näyttelyä Viialan kirjastossa.
Näyttelyn mainosjuliste. Kuva: Viialan Metsänkävijät

Sudenpenturyhmä Ilveksenpennut lähti ensin tutustumaan Pyhän Yrjön tarinaan ja ryhmän lapset saivat sitten piirtää tarinasta mitä halusivat. Sudenpentulauma oli halukas lähtemään kotiseutuun tutustumisen merkeissä kotikirjastoon, joten lauman akela Heidi Nieminen päätti varata samalla kirjastosta pienen esittelyn.

Opasvarauksen yhteydessä kysyimme myös, jos lasten piirustuksia voisi saada esille kirjastoon. Sillä hetkellä oli tiedossa, että näyttelytila on varattu, joten sitä emme saisi käyttöön, mutta jokin paikka saataisiin. ”Kun myöhemmin näyttelytila vapautuikin etuajassa ja siitä sitten kehkeytyi ajatus että jos voitaisiin samalla tuoda esiin partiolaisuutta ja Viialan Metsänkävijöitä ja kun partioviikkokin oli lähellä”, kertoo Nieminen.

Kaikki lähti vähän lumipallona vyörymään ideasta toiseen hyvin vauhdikkaasti. Nieminen kokosi nopeasti ryhmänjohtajat koolle ideoimaan näyttelyä. Kolon kaapit tutkittiin ja tarkasteltiin mitä kaikkea näyttelyyn voisi laittaa esille.

Harmaa seinäke, jolla kirjoitettuna Pyhän Yrjön tarina, puinen Pyhä Yrjö -taulu sekä viisi lasten tekemää Pyhä Yrjö -aiheista vesivärimaalausta.
Näyttelyesineitä. Kuva: Viialan Metsänkävijät

Kolon kaapeista ja varusteista käsiin tarttui muun muassa partiotaitokisojen pokaaleja, lasten viirejä, seinällä ollut Partiolaisten ihanteet -nahkainen juliste sekä ja lasten tekemiä ryhmäviirejä. Eräältä pitkään lippukunnassa jäsenenä olleelta saimme paljon merkkejä, huiveja, leiripaitoja ja muuta hienoa ja vanhaa partiotavaraa.

Myös johtajiston omista varastosta löytyi tavaraa.

toteaa Nieminen
Iso nallekarhu, jolla päällä partiopaita ja päässä väiski-lakki. Sylissä lappu, jossa lukee "Hei! Olen Olli-nallee kuljen mukana leireillä ja retkillä."
Viialan Metsänkävijöiden Olli-maskotti. Kuva: Viialan Metsänkävijät

Niemisen omista varastoista löytyi sopivasti hänen Roihulla maalattu puinen taulu, jossa Pyhä Yrjö tappaa lohikäärmeen. Näyttely koottiin Niemisen toimesta juuri ennen sen aukeamista. Näyttelystä saatiin upea kokonaisuus, joka on herättänyt paljon huomiota ja kiinnostusta kirjastolla. Näyttely oli avoinna Partioviikon.