Puiden suhina, sateen ropina ja aamuinen lintujen liverrys ovat ääniä, jotka kaiketi liitetään useimmiten partiolaisten leiriyöhön. Ratikan humina, polkupyörän suhahdus katukivetyksellä ja pullasorsien aamuinen vaakunta ovat oudompia leiriääniä. Näitä Hervannan Hukat (HeHu) kuitenkin kuuntelivat elokuun puolivälissä 24 tunnin minileirillään.

Kun tarvittavat luvat oli hankittu kaupungilta, poliisilta ja palolaitokselta, pääsivät hehulaiset aloittamaan syyskauden räväkästi leiriytymällä vuorokaudeksi aivan Hervannan keskustassa sijaitsevaan Ahvenispuistoon kolonsa välittömään läheisyyteen.

Trangilla ruoka valmistuu kätevästi leiriolosuhteissa. Kuva: Tuire Strömmer-Hörkkö

Leiriohjelma noudatteli normaalia leirin kaavaa. Perjantaina kello 18 aloitettiin telttojen pystytyksellä. Tämän jälkeen valmistettiin päivällistä trangialla, jälkiruuaksi paistettiin lettuja ja herkuttelun jälkeen siirryttiin iltanuotiolle. Poikkeavaa oli se, että tällä kertaa kaikki ohikulkijat olivat tervetulleita osallistumaan toimintaan. Tämä oli jopa toivottavaa, sillä samalla oli tarkoitus tehdä partiotoimintaa tunnetuksi. Leiriläiset olivat koko ajan valmiina kertomaan toiminnasta ja kiinnostusta partiotoiminta kaupunginosan ytimessä herättikin.

Rastiradalla pääsi tekemään partiomaisia juttuja. Kuva: Tuire Strömmer-Hörkkö

Yöllä leiriläisten unta vartioi jatkuvasti joku leirin vanhemmista osallistujista. Yhteinen mielipide oli, että yö keskeisessä puistossa oli yllättävän rauhallinen perjantain ja lauantain välisenä yönä. Lapset ja nuoret kertoivat nukkuneensa todella hyvin. Toki valvojat saivat pitkin yötäkin silloin tällöin hyväntuulista juttuseuraa jonkun poiketessa ihmettelemään puistoon pystytettyjä telttoja. Ylipäätään leiri sai erittäin positiivista palautetta ohikulkijoilta ja partiovetäjät kiitosta lasten ja nuorten kanssa tekemästään tärkeästä työstä.

Lauantaina jatkettiin aamupäivällä rastiradalla, jossa muun muassa testattiin tietämystä jokamiehenoikeuksista ja ensiavusta, opeteltiin pelastamista vedestä sekä harjoiteltiin solmuja tekemällä keinu paalusolmujen avulla. Trangialla valmistetun lounaan jälkeen paikalle oli kutsuttu uusia partiolaisia ja kaikkia toiminnasta kiinnostuneita infotilaisuuteen. Pakettiin leiri laitettiin lauantai-iltana kello kuuteen mennessä ja leiriläiset pääsivät kotiin viettämään iltaa yhtä erikoista partioelämystä rikkaampina.

Partiomerkit kiinnostava aina. Kuva: Tuire Strömmer-Hörkkö