Tampereen Partiolaiset järjestivät alueen seikkailijoille suunnatun hallintoaktiviteetti-tapahatuman Tampereen Raatihuoneella 5.4.2023. Paikalla oli kaikenkaikkiaan 35 seikkailijaa neljästä eri lippukunnasta.

Kuva: Heli Lehtomäki

Tapahtuma alkoi Raatihuoneen yleisellä esittelyllä. Tampereen Raatihuone sijaitsee Keskustorilla ja on nähnyt myös isoja Suomen historiallisia tapahtumia. Muun muassa vuonna 1905 Raatihuoneen parvekkeelta luettiin Tampereen punainen julistus. Tällä hetkellä rakennus toimii Tampereen kaupungin edustuspaikkana. Vuonna 2021 siellä juhlistettiin myös 100 vuotta partiopiiritoimintaa Hämeessä.

Kuva: Heli Lehtomäki

Tilaisuus alkoi lyhyellä esittelyllä kaupungin päätöksenteosta. Tampereen kaupungin edustaja ja partiolainen Iina Ojala esitteli ensin yleisesti päätöksenteko prosesseja ja kertoi sen jälkeen asiasta nuorison näkökulmasta. Hän kertoi mielenkiintoisesti mm. valtuustoista ja lautakunnista sekä niiden tehtävistä. Paikalla oli myös kaupungin nuorisotyöntekijä sekä nuorisovaltuuston jäseniä kertomassa nuorisovaltuuston toimintaperiaateista suurkokouksineen sekä lasten ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksista omassa kotikaupungissaan.

Kuva: Heli Lehtomäki

Paikalla oli Kalevan Karhuista 9 seikkailijaa, Tervaksentekijöistä 15, Näsijärven Kipinöistä 5 ja Tammerosta 7. Tervaksentekijöiden Seepra-vartiolle tämä oli ensimmäinen kerta Raatihuoneella. Seeproille jäi illasta aivan erityisesti mieleen itse rakennus huonekaluineen sekä isossa salissa oleva 300 kg painava kattokruunu. Kiitos Tampereen kaupungille tämän tapahtuman mahdollistamisesta!