Vuoden 2024 kevätkokous on paketissa

Hämeen Partiopiirin kevätkokous oli Lahdessa, Sibeliustalossa la lauantaina 23.3.2024. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa viime vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kokous edelsi perinteisesti Johtajapäivä, jossa satakunta hämäläistä partilaista vietti aamupäivää erilaisissa työpajoissa ja koulutuksissa. Aiheina rupeamissa tänä vuonna oli aiheina mm. Kompassi, partion hiilijalanjälki sekä saatiin ideoita johtajapulan kampittamiseen.

Ennen valinnaisia työpajoja Johtajapäivässä kuultiin tärkeää asiaa lippukuntien elinvoimaisuuden lisäämisestä. Aiheesta kertoi innostuneesti Hanna Lempinen, joka on piirihallituksen kasvusta ja kehityksestä vastaava jäsen. Turkka Salo kävi puolestaan kertomassa partion ohjelmauudistuksen edistymisestä.

Kevätkokous pidettiin lounastauon jälkeen. Kokous alkoi perinteisin menoin, eli Loisto-lippukunta tunnustusten jaolla. Uusia loistolippukuntia jaettiin kaksi, Kuhmoisten Korpisusille ja Tampereen Eräpojille. Lisäksi Loiston uusivat Tammero, Roineen Tytöt ja Pirjetan Partio. Onnea kaikille loistolippukunnille!

Kokouksessa oli mukava ja keskusteleva tunnelma. Kokousta edelsi perinteisesti Johtajapäivä, jossa aamupäivä vietettiin koulutuksissa tai työpajoissa.

Kokouksen avasi piirinjohtaja Janna Rintamaa. Avauspuheessaan piirinjohtaja puhui siitä, kuinka lippukuntien elinvoimasta huolehtiminen on meidän kaikkien yhteinen asia, jonka eteen jokaisen on tehtävä töitä. ”Käyrät ja data on brutaaleja ja tilannetta on turha kaunistella, mutta tilanne voidaan silti nähdä mahdollisuutena eikä uhkana. Suomen Partiolaisten varapuheenjohtaja Eeron sanoin, me ollaan tehty tää jo aiemmin, me onnistutaan tässä myös uudestaan. Tärkeintä on, että tartutaan yhdessä toimeen ja tehdään partiota sillä suurella sydämellä, jolla jokainen meistä jo varmasti omassa harrastuksessaan toimii ja näytetään se myös muille” Janna sanoi.

Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi tänä vuonna Harri ”Hapa” Numminen Lahden Ilvesveikoista ja sihteerinä totuttuun tapaan hallinnon asiantuntija Perttu Willman.

Toimintakertomuksen esittelyssä piirihallitus varapuheenjohtaja Ville Käkösen johdolla esitteli kolme viime vuoden tärkeintä toimenpidettä tai tapahtumaa. Tämän jälkeen piirihallitus esitteli yhdessä vuoden 2024 toimintakertomuksen. Toimintakertomukseen ei kokous esittänyt muutoksia tai korjausehdotuksia, näin ollen toimintakertomus vahvistettiin se hallituksen esittämässä muodossa.

Piirinjohtaja esitteli vuoden 2023 tilinpäätöksen ja kertoi tarkasti, mistä Hämeen Partiopiirin tulot ja menot koostuvat. Valitettavasti vuonna 2023 piirin jäsenmäärä laski n. 500 jäsenellä minkä lisäksi adventtikalenterimyynti jäi tavoitteestaan. Näin ollen tilinpäätös jäi hieman tappiolliseksi.

Tilinpäätökseen liittyen esitettiin kysymys adventtikalenterimyynnistä, johon saatiin vastaus aluejohtaja Tommi Nymanilta. Tilinpäätös vuodelta 2023 vahvistettiin yksimielisesti yleiskeskustelun jälkeen.

Esityslistalla oli myös päätöskohta vuoden 2025 jäsenmaksusta. Kokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti korottaa jäsenmaksua seuraavasti: I-jäsen 33 €, II-jäsen 31 € sekä III-jäsen 0 €.

Kevätkokous asetti lisäksi vaalitoimikunnan vuodelle 2024. Vaalitoimikuntaan valitaan kolme partiojohtajaa. Lisäksi piirihallitus nimeää keskuudestaan yhden jäsenen vaalitoimikuntaan. Kevätkokousväestä ei noussut ehdotuksia vaalitoimikunnan jäseniksi, minkä vuoksi hallitus valtuutettiin valitsemaan vaalitoimikunnan jäsenet.

Kokouksen lopuksi tiedoksi osiossa esiteltiin tulevia tapahtumia. Piirin varajohtaja Ville Käkönen esittelivät vuoden 2024 paraatin eli Reissun. Reissu järjestetään 5.5. Tampereella. Toivottavasti mahdollisimman moni lippukunta osallistuu Reissuun, kevään parhaaseen retkipäivään.

Toinen esiteltävä asia oli piirileiri, josta kertoi Janna Rintamaa. Piirileiri järjestetään vuonna 2026 ja tällä hetkellä on käynninnissä piirileirin johtajaparin haku. Haku päättyy maaliskuun lopussa.

Kiitokset kaikille kevätkokousedustajille hyvästä kokouksesta ja mukavasta Johtajapäivästä!