Hämeenlinnassa pidettiin Johtajapäivä ja kevätkokous.

Hämeen Partiopiirin kevätkokous pidettiin Hämeenlinnassa, HAMK:n Visamäen kampuksella lauantaina 25.3.2023. Kokouksessa käsiteltiin muun muassa viime vuoden toimintakertomus. Kokouksessa oli mukava ja keskusteleva tunnelma. Kokousta edelsi perinteisesti Johtajapäivä, jossa aamupäivä vietettiin koulutuksissa tai työpajoissa.

Johtajapäivään osallistui satakunta hämäläistä johtajaa. Päivän aikana oli mahdollisuus osallistua pariin lyhyempään työpajaan, joissa aiheina oli mm. ansiomerkit, sovinnon taidot sekä CV-paja. Työpajoissa saatiin uusia ideoita ja jaettiin kokemuksia. Pajoissa oli paljon hyvää keskustelua ja toivottavasti uudet opit otetaan käyttöön vielä tänä keväänä.

Onnea Nokian Partiotytöt ja Tampereen Kotkat Loisto-tunnustuksesta. Kuva: Niko Rautanen.

Kevätkokous pidettiin lounastauon jälkeen. Kokous alkoi perinteisin menoin, eli Loisto-lippukunta tunnustusten jaolla. Loistojaosto jakoi tällä kertaa loistot Nokian Partiotytöille sekä Tampereen Kotkille. Onnittelut NoPa ja Kotkat!

Kokouksen alussa piirinjohtaja Janna Rintamaa loi lyhyen katsauksen viime vuoteen. Puheessaan piirinjohtaja puhui siitä, että nyt on aika kääntää katseet tähän vuoteen ja miettiä partiovuoden tulevia tapahtumia. Lisäksi piirinjohtaja muistutti kokousväkeä siitä, että vaikka on helpompaa huolehti partiokavereiden jaksamisesta, tulee myös omasta jaksamisesta huolehtia: ”Muista siis kysyä sekä muilta että itseltäsi ”Miten sinulla menee? Onko kaikki hyvin?”. Pienillä kysymyksillä on valtava merkitys. Huolehditaan siis toinen toisistamme, mutta ei unohdeta itseämme huolenpidolta.”

Kevätkokouksen puheenjohtajana toimi tällä kertaa Kirsi Lehto (Jaarlin Pojat) ja sihteerinä hallinnon asiantuntija Perttu Willman. Piirihallitus esitteli yhdessä vuoden 2022 toimintakertomuksen sekä tilinpäätöksen. Toimintakertomuksesta esitettiin muutama lisäkysymys mutta se hyväksyttiin muutamalla teknisellä korjauksella.

Piirinjohtaja esitteli vuoden 2022 tilinpäätöksen. Tilinpäätökseen liittyen esitettiin muutamia kysymyksiä, joihin saatiin vastaukset saatiin aluejohtaja Tommi Nymanilta. Tilinpäätös vuodelta 2022 vahvistettiin yksimielisesti. Esityslistalla oli myös päätöskohta vuoden 2024 jäsenmaksusta. Kokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti olla korottamatta jäsenmaksua vuonna 2024.

Kevätkokous asetti vaalitoimikunnan. Hallituksen edustajaksi vaalitoimikuntaan valittiin Roosa Mäntyneva (viestintä ja markkinointi) ja muiksi jäseniksi valittiin Anne Toukonen (Jaarlin Pojat), Hanna Lempinen (Viinikan Siniset) ja Janne Ristolainen (Hollolan Hirvenhiihtäjät).

Kokouksen lopuksi tiedoksi osiossa esiteltiin tulevia tapahtumia. KOHU-samoajaleirin toinen johtaja Silja Salmela esitteli leiriä. Lisäksi Tampereella 7.5. järjestettävän partio paraatin toinen johtaja Perttu Aimola kävi kertomassa paraatin aikataulusta ja reitistä sekä myynnissä olevista Särkänniemen rannekkeista. Kasvatuksesta vastaava hallituksen jäsen Jesse Heiskanen esitteli tähtikartan vuosille 2024-2030. Viimeisenä esiteltävänä kohtana Roosa Mäntyneva esitteli samoaja Exploa, joka järjestetään Hämeenlinnassa 20.-22.10.

Kiitokset kaikille kevätkokousedustajille hyvästä kokouksesta!