Hämeen Partiopiirin moninaisuusjaoston väki kannustaa kaikkia – ja kaikenlaisia – partiolaisia mukaan kokemaan yhteinen piirileiri ILVES19! Hämeen Partiopiirin piirileiri ILVES19 järjestetään Hämeenlinnan Evolla 24.7.-1.8.2019.

Kuvassa partiolainen Hoppocampe maastopyörätuolissa Satahangalla 2018.
Leirielämää Satahangalle 2018. Kuvassa mukana partiolaisten omistaman Hippocampe maastopyörätuoli, sillä pärjää hyvin myös Evon maastossa.
Kuva: Harri Halmejärvi

 

Mietityttääkö leirielämä ja se, miten juuri sinä pärjäät siellä? Älä epäröi, lukaise tästä muutamia tärppejä ja kysy tarvittaessa lisää!

  • Mikäli liikkumisesi on haastavaa tai tarvitset apuvälineitä, sinun on hyvä tietää, että esteettömyysasiat pyritään huomioimaan leirillä mahdollisimman hyvin. Silti täytyy muistaa, että leiri on metsässä ja välimatkat saattavat olla pitkiä.  Tavallisella pyörätuolilla,  rollaattorilla  tai huonoilla jaloilla liikkuminen voi olla haastavaa sekä itselle että avustajalle. Mutta mahdotonta se ei ole!
  • Maastossa liikkumista helpottavia toimintavälineitä voi vuokrata www.valineet.fi sivuston kautta. Kannattaa käydä tutustumassa, josko sieltä löytyisi jotain sellaista, mistä voisi olla sinulle apua nimenomaan leiriolosuhteissa. Myös ihan tavallisista maitokärryistä voi olla apua pienemmälle väelle tai vaikka kipsin kanssa kulkijalle.
  • Jotta leirin tekijät voisivat huomioida jo suunnitteluvaiheessa erilaisia erityistarpeita, on heidän tärkeää saada etukäteen tietoa tuen tarpeista. Laita siis ilmoittautumisen yhteydessä tietoa, esim. ”Tarvitsen sähköä sähköpyörätuolin lataukseen”, ”Tarvitsen sähköä uniapnealaitetta varten”, ”Käytän kyynärsauvoja”, ”Olen heikkonäköinen”, ”Toivon majoituspaikkaa esteettömien kulkureittien varteen mahdollisimman tasaiseen maastoon, läheltä WC:tä”… Muista, että kaikki tarkentava tieto sinun tarpeisiisi liittyen on tärkeää. Nämä yksilölliset tarpeet on kuitenkin tärkeä myös lyhyesti perustella, jotta järjestäjät ymmärtävät, miksi toive on tärkeä huomioida.
  • Majoitukseen liittyen on hyvä tietää, että haastavasti öisin käyttäytyville lapsilla on mahdollisuus yöpyä aikuisen kanssa pienemmässä teltassa. Aikuinen pitää tietysti olla mukana ”omasta takaa” 😉
  • Peseytymiseen on leirillä tarjolla esteetön suihku sekä yksilösuihkut ja –pukuhuoneet.
  • Leirialueella tulee olemaan erillinen hiljentymis-/rauhoittumisalue, mihin voi tarvittaessa vetäytyä hakemaan rauhallisempaa ympäristöä.
  • Osa leirin ohjelmista/aktiviteeteista on tiettyinä aikoina muokattu sopivaksi heille, joilla on erityisiä tarpeita. Näin taataan se, että mielenkiintoista ohjelmaa on tarjolla yhdenvertaisesti kaikille! Tarkemmat tiedot aktiviteeteista löydät lähempänä leiriä leirin ohjelmasta – muista noudattaa annettuja aikoja ja ohjeita.
  • Täytä ilmoittautumislomake huolella, ja tarkenna siinä sekä erityistarpeesi että tiedot kontaktihenkilöstä, johon voidaan olla yhteydessä, mikäli järjestäjien puolella herää kysymyksiä erityistarpeisiisi liittyen.
  • Ole itse aktiivinen etukäteen ja pyydä lisätietoja, mikäli joku asia mietityttää.
  • Ota leirille mukaan aimo annos huumoria, rohkeutta, joustavuutta ja avointa mieltä!