5000 leiriläistä temmeltää Evon metsissä

Hämeen Partiopiirin historian suurin piirileiri Ilves19 on vauhdissa Evon retkeilyalueella. Leiri alkoi keskiviikkona 24.7. ja päättyy torstaina 1.8. Ilvekselle osallistuu lähes 5000 partiolaista ollen kesän suurin partiotapahtuma Suomessa. Perjantaina leirillä vierailivat nuorten suosikkitubettajat Roni Back, Roponen, Pernilla Böckerman ja Julia Ahonen.

Lämmin leiri hellinyt osallistujia

Evon alueelle saapui keskiviikkona tuhansia partiolaisia rinkkoineen ja muine varusteineen. Leirin nuorin osallistuja on 4 kuukautta ja vanhin 75 vuotta vanha. Lämmin sää on hellinyt leiriläisiä alkuleirin ajan ja iloiset ilmeet sekä sadat erilaiset partiohuivit ovat vilkkuneet leirisuoralla. Leirin torilla jonot jäätelökioskille ovat olleet melkoiset, mutta se ei ole haitannut innokkaita leiriläisiä. Vettä ja muita virvokkeita on myös kulunut, joten nesteytyksestä on pidetty huolta.

Leirin ohjelmissa partiolaiset ovat päässeet opettelemaan monia tulevaisuuden taitoja leirin teeman mukaisesti: on opeteltu dronekoodausta, vierailtu virtuaalitodellisuudessa sekä opeteltu tuiki tärkeitä vuorovaikutustaitoja. Lisäksi on laskettu vesiliukumäessä, käyty myrskytunnelissa, pelattu huispausta ja painettu kangasta.

Tubettajat vierailivat leirillä

Perjantaina partioleiri sai paljon odotettuja vieraita, kun tubettajat Julia Ahonen, Pernilla Böckerman, Roni Back ja Roponen viettivät päivän leirillä kuvaamassa Partion omaa YouTube-sarjaa Koitosta. Koitos on Suomen Partiolaisten elokuussa alkava kahdeksanosainen YouTube-sarja, jossa tubettajat seikkailevat ympäri Suomea. Sarjassa kilpailijat poistuvat omalta mukavuusalueeltaan ja kilpailevat partiohenkisissä tehtävissä kahtena joukkueena. Koitoksen tuotannosta vastaa Splay One ja sarjan viikoittain ilmestyvät jaksot julkaistaan Splay Suomen Youtube-kanavalla 8.8. alkaen.

Ilveksellä vierailleet tubettajat pääsivät Koitoksen kuvausten lomassa tutustumaan itse leiriin ja siellä oleviin partiolaisiin. Leirin järjestelyt saivat kiitosta kaikilta tubettajilta sekä tuotantotiimiltä, koska kaikki sujui päivän aikana todella loistavasti. Myös partion monipuolisuus harrastuksena on yllättänyt tubettajat. Tubettajat kommentoivat suorittamiaan tehtäviä sopivan haastaviksi, mutta mielenkiintoisiksi ja erittäin opettavaisiksi.

Ilves19-leiri jatkuu vielä torstaihin saakka. Leirinjohtajina toimivat Jaakko Honkala Lähteen Vartijoista sekä Leena Kauppinen Kyynärön Kiertäjistä.