Valtakunnallisesti adventtikalenterien myynti tuotti ennätyksellisen potin partiotoiminnalle, yli 3 miljoonaa euroa. Myös Hämeessä tehtiin loistotulos joulukampanjalla. Joulukampanjaan osallistui vuonna 2021 yhteensä 107 lippukuntaa ja n. 6500 myyjää. Hämäläiset partiolaiset myivät keskimäärin 6,4 tuotetta per jäsen.

Adventtikalentereita myytiin Hämeessä 6,6 % enemmän kuin vuonna 2020 ja joulukorttien myynti kasvoi 5,3 %. Todella loistava tulos näissä haastellisissa oloissa. Kentis korona ei sittenkään lannistanut partiolaisia. Lippukunnat myös hyödynsivät uusia myyntitapoja ja ottivat käyttöön piirin tarjoaman maksupäätteen tai mobiilimaksamisen.

Parhaat myyjät on palkittu

Perinteisesti Hämeen Partiopiiri on palkinnut kolme piirin parasta joulukampanjan myyjää, niin myös tänä vuonna. Tänä vuonna piirin kolme parasta myyjää olivat:

  1. Fanni Kuusisto, Vammalan Nuotiosiskot ry, myynti yhteensä 4 645 €
  2. Aleksi Järvi, Nokian Eräveikot ry, myynti yhteensä 1 950 €
  3. Teemu Peltonen, Messukylän Metsäpojat ry, myyntiä yhteensä 1 710 €

Haastattelimme piirin parhaita myyjiä ja kysyimme heiltä, että mikä innosti heidät näin hyvään joulukampanjaan, millainen kampanja heidän mielestään oli ja millaisia vinkkejä he antaisivat muille myyjille tulevaa kampanjaa varten. Tässä näet heidän vastauksensa.

Vuoden 2021 piirin paras myyjä Fanni.

Olen Fanni Kuusisto, seikkailija Vammalan Nuotiosiskoissa.

Näin hyvään joulukampanjaan minut innosti se, että myyminen on kivaa. Myös se on mukavaa, että melkein kaikki ihmiset ostavat ja ovat ystävällisiä. Lisäksi osa ihmisistä odottaa minun tulevan myymään, kun olen edellisenä vuonnakin käynyt myymässä.

Kampanja oli mielestäni onnistunut, vaikka koronan vuoksi mm. turvaväleihin piti kiinnittää huomiota.

Vinkkini muille myyjille tulevaa kampanjaa varten on, että kannattaa rohkeasti kiertää myymässä ovelta ovelle, ja myydä tuntemattomillekin ihmisille. Partiotuotteita myydessä kannattaa hymyillä ja olla kohtelias.

Piirin paras myyjä kilpailun toiselle sijalle yltänyt Aleksi.

Olen Aleksi Järvi, seikkailja Nokian Eräveikoista. Minua innosti hyvään kampanjaan halu tavoitella piirin paras myyjä -titteliä.

Kampanjani onnistui mielestäni edellisvuosia paremmin.

Vinkkinä sanoisin, että kannattaa aloittaa myynti rohkeasti ja reippaasti.

Piirin paras myyjä kisan kolmannelle sijalle yltänyt Teemu.

Olen Teemu Peltonen, sudenpentu Messukylän Metsäpojista.

Minua innostaa myynti, joka on niin hauskaa ja tiesin, että voin saada isoja palkintoja.

Kampanja oli todella kiva ja tapasin paljon ystävällisiä ihmisiä.

Vinkkini muille myyjille on, että kannattaa hoitaa myynti nopeasti, niin pääsee seuraavalle ovelle nopeasti. Kannattaa aloittaa ihan heti, kun kampanja alkaa, että ehtii myydä ennen muita.

Ilman lippukuntia emme olisi onnistuneet

Myös lippukunnat tekivät loistavaa tulosta tänä vuonna. Piirin kolme eniten tuotteita (adventtikalenteri ja joulukortti) myynyttä lippukuntaa ovat:

  1. Tainionvirran Taimenet ry 16,1 tuotetta/jäsen
  2. Vammalan Nuotiosiskot ry 15,7 tuotetta/jäsen
  3. Niihaman Saukot ry 13,6 tuotetta/jäsen

Piiri haluaa kiittää lämpimästi jokaista myyjää, joulukampanjapäällikköä ja lippukuntaa hienosti onnistuneesta kampanjasta. Onnittelut piirin parhaille myyjille, joille palkinnot ja kunniakirjat ovat toivottavasti jo löytäneet perille. Jokaisen panos on arvokas varainkeruun onnistumisen kannalta!