Politiikka on parhaimmillaan, kun yhteisiä asioita hoidetaan ja tulevaisuutta rakennetaan yhteistuumin ja hyvällä mielellä. Tätä helpottaa, jos päättäjät tuntevat toisensa ja ovat keskustelleet muustakin kuin päätettävistä asioista.

Eduskunnassa toimii kymmeniä erilaisia teemaryhmiä. Teemaryhmät kokoavat edustajia yli puolue- ja valiokuntarajojen. Toimin partioparlamentin puheenjohtajana ja lisäksi esimerkiksi lähiruoka-, Kenia- sekä iho-, allergia- ja astmaryhmissä.

Mari-Leena Talvitie
Mari-Leena Talvitie

Partioparlamentti yhdistää partiotaustaiset eduskuntalaiset. Nostamme esiin partiotoimintaa ja järjestämme tapahtumia. Partioviikolla on eduskunnassa ollut toimintaa trangian kokoamiskisasta hallitusohjelmatavoitteiden esittelyyn. Vierailemme piiri- ja suurleireillä sekä kutsumme partioryhmiä eduskuntaan – varsinkin ensi helmikuusta lähtien, kun eduskunnan ovet vierasryhmille taas aukaistaan.

Perinteisin tapahtuma on syksyn Nokipannukahvit. Yhdessä Suomen Partiolaisten kanssa tarjoamme nokipannukahvia eduskunnan Pikkuparlamentin edustalla. Partioparlamentti onkin ainoa taho, joka saa tehdä avotulen eduskunnan alueella.

Tuoksu, iloinen porina ja hyvät keskustelut houkuttelevat kymmeniä kansanedustajia ja eduskunnassa työskenteleviä nuotion äärelle. Samalla rakennetaan partioihanteiden mukaisesti ystävyyttä yli rajojen. Korona-aikaan Partiolaisten Nokipannukahvit oli ainoa tapahtuma, jonka sai järjestää eduskunnassa.

Isojen linjausten ja asioiden rinnalla tarvitaan hyvähenkisiä keskusteluja ja kohtaamisia. Niitä me partiolaiset haluamme edistää, niin eduskunnassa kuin muualla.

Kirjoittaja Mari-Leena ”Marinol” Talvitie on oululainen kansanedustaja, partioparlamentin puheenjohtaja. Lippukuntana Mari-Leenalla ovat Ilkan partiolaiset ja Pohjolan Pirteät.