Partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja eli adventtikalenterikampanja oli hyvä myös Hämeen Partiopiirissä. Valtakunnallisesti kampanja keräsi yli kolme miljoonaa euroa partiotoiminnan hyväksi. Hämeessä myynti kasvoi 15,9 % edellisvuoteen verrattuna.

Adventtikalenteri täytti viime vuonna kunnioitettavat 75 vuotta. Partiolaisten adventtikalenteri on tärkeä osa monen suomalaisen joulua. Lisäksi kampanja on tärkeä paikallisille lippukunnille, sillä suurin osa kalenterimyynnillä kerätyistä varoista ohjautuu paikallisten partiolaisten toiminnan tueksi.

Kovaa menoa palvelualue B:llä

Vuoden 2022 alussa astui voimaan partion henkilöstöorganisaatiouudistus. Hämeen Partiopiiri on osa palvelualue B:tä, johon kuuluvat lisäksi Järvi-Suomen Partiolaiset, Kymenlaakson Partiopiiri sekä Etelä-Karjalan Partiolaiset. Adventtikalenterikampanja meni koko palvelualueella loistavasti ja kaikki partiopiirit kasvattivat myyntiään.

Hämeen Partiopiirin kampanjaan osallistui tällä kertaa yhteensä 103 lippukuntaa. Kärkipaikalle myynneissä per jäsen nousi tällä kertaa Tesoman Sinisiskot (9,4 myytyä kalenteria/jäsen). Orimattilan Samoilijat (9,2) sijoittui toiselle sijalle lippukuntien top 10 listalla ja kolmanneksi nousi Niihaman Saukot (9,0). Koko palvelualueen eniten kalentereita myynyt lippukunta oli puolestaan Kyynärön Kiertäjät huimalla 1836 myydyllä adventtikalenterilla.

Uudet maksutavat helpottavat kalenterimyyntiä. Kuva: Terhi Takkinen

Piirin parhaat myyjät

Perinteisesti palkittiin myös piirien kolme parasta myyjää. Hämeessä kisa oli tiukka ja ensimmäinen sija jaettiin tänä vuonna. Fanni Kuusisto (Vammalan Nuotiosiskot) ja Jaro Salo (Orimattilan Samoilijat) myivät molemmat 250 kappaletta kalentereita. Piirin kolmanneksi paras myyjä oli Aleksi Järvi (Nokian Eräveikot) 205 myydyllä kalenterilla. Fanni ja Aleksi ovat tuttuja nimiä tässä kisassa, Jaro puolestaan nousi kolmen kärkeen ensimmäistä kertaa. Huikeaa myyntityötä ja onnittelut jokaiselle upeasta suorituksesta! Piiri on palkinnut parhaat myyjät lahjakorteilla Scandinavian Outdoor Storeen.

Hämeen Partiopiiri onnittelee kaikkia myyjiä ja kiittää ihan jokaista myyjää sekä lippukuntaa loistavasta adventtikalenterikampanjasta. Ilman lippukuntia emme olisi onnistuneet tässä kampanjassa. Jokaisen lippukunnan ja partiolaisen panos on tärkeä varainkeruun onnistumisen kannalta. Nyt on kuitenkin aika pitää pieni huili ja kääntää katseet kohti kevättä ja kesää!