Partioviikolla ei partiomarssia nähty, partiomessuun kokoonnuttu eikä Yrjönpäivän juhliakaan vietetty lippukunnissa perinteiseen tapaan. Partioviikolla nähtiin kuitenkin huivikauloja kouluissa ja työpaikoilla. Sosiaalisessa mediassa muisteltiin parhaita partiomuistoja ja osallistuttiin erilaisiin tapahtumiin verkon yli. Antto Hautamäki täplän toimituksessa tutustui partioviikon tarjontaan Tampereelta kotoa käsin.

Partioviikkoni alkoi poikkeusajalle tyypilliseen tapaan laittamalla ikkunalle partiohuivi. Viime vuonna tämä oli osa #kotikolona-merkkiä, joten tämä tapa juhlistaa sopi myös tälle partioviikolle hyvin, kun jo toisena vuonna peräkkäin viikko muodostui osaltani etäilyksi.

Etäilypartioviikko ei kuitenkaan tarkoita sitä, että viikko olisi ollut hiljainen. Osallistuin pariin Hämeen Partiopiirin järjestämään tapahtumaan etänä instagramissa tiistaina. Pakko sanoa, että oli #eka_kerta kun käytin koko instagramia tapahtuman seuraamiseen, joten hetken aikaa kesti löytää, miten pääsi mukaan.  Pienellä etsimisellä pääsin hyvin mukaan ja opin samalla uutta. Insta-liven aiheena olivat tutut majoitteet. Eli mikä majoitteissa ja niiden valinnassa on tärkeää huomioda. Liven sisällöstä vastasivat Oula Itämetsä (Harjun Veikot) ja Joona Halinen (Hollolan Hirvenhiihtäjät). Majoitteista esiteltiin monille tutut: Kupoliteltta, laavu, riippumatossa nukkuminen ja tunneliteltta.  

Minulle uusia asioita riippumatossa nukkumisessa oli se, että nukkuessa voi tulla viileää ilman alustaa. Oikealla kankaalla tai alustalla asiaa voi auttaa ja nukkumismukavuutta näin lisätä. Riippumatossa nukkumisessa on myös tärkeää muistaa aina puunhalaajat, jotka suojaavat puuta kulumiselta riippumaton kiinnityskohdista.

Keskiviikon koulutus koski emojeita ja miten niitä käytetään. Koulutus järjestettiin Teams:ssa. Ehkä tärkein oppi oli se, mihin kohtaan lausetta emoji kuuluu laittaa. Vaikka suhteellisen turvallista varsinkin omassa porukassa emojien käyttö miten vain, on niiden käyttöä ja paikkaa hyvä miettiä.

Toinen mieleen jäänyt asia oli se, että hymiöt ovat kontektista riippuvaisia.  Saman merkin merkitys voi muuttua sisällön mukaan. Sisällöstä vastasivat Eemeli Heikkilä (Tervaksentekijät), Senja Tallbacka (Urjan Varstat) ja Viivi Säilä (Jaarlin Pojat).Kouluttat muuten sanoivat, että partioemojeitakin löytyy. Näihin aion vielä tutustua! Nopeasti katsottuna löysin ainakin partioliljan ja partiojohtajajatko-kurssin käyneitä voi kiinnostavat variksen, pöllö ja sorsan omasta whapsappistani. Koulutus on muuten katsottavissa Hämeen Partiopiirin Youtubessa.

Torstaina piirin Youtube kanavalla julkaistiin hyvä juttu partiolaisten retkeilyvälineistä. Kannattaa katsoa sekin, erityisesti sudenpentu ja seikkailijaikäisten lasten varusteita ajatellen.

Ja ai niin, palataanpa viikon alkuun vielä. Partioviikko alkoi huivin ikkunnaan laittamisen lisäksi Lempäälän partiolaisten partiomessun seuraamisella Lempäälän Seurakunnan Youtube kanavalla.

Kaikille viikon tapahtumien järjestäjille kiitos! Toivottavasti ensi vuonna nähdään ihan livenä erilaisissa partiotapahtumissa.