Partioviikon aikuisrekry tulee taas

Juuri nyt on aika miettiä ensi syksyn johtajatarpeita ja houkutella mukaan uusia aikuisia. Valtakunnallisen aikuisrekrykampanjan tavoitteena on vastata lippukuntien johtajapulaan rekrytoimalla mukaan uusia aikuisia jo keväällä. Tässä artikkelissa kerromme vinkit ja annamme toimintaohjeet tapahtuman järjestämiseen Partioviikolla.

Haluamme innostaa lippukunnat mukaan järjestämään näitä tapahtumia omilla paikkakunnillaan Partioviikolla [20.-26.4.2020 ] osana valtakunnallista aikuisrekrykampanjaa. Tapahtumat voivat olla lyhyitä tai pitkiä, aikaa vieviä tai nopeasti järjestettäviä – ihan mihin tarmo llippukunnissa riittää. Tapahtuma voi olla esimerkiksi avoin koloilta, pop-up koloilta kaupungin torilla, kahvinjakotempaus kaupan edessä, aikuisten lauluilta, telttahotelli metsässä – vain taivas on rajana. Lisää ohjeita ja ideoita tapahtumien järjestämiseen SP:n aikuisrekry-sivuilta tai piiriltä.

Aikuisten iltanuotiolla popcornien paistoa nuotiolla.
Huhtikuussa 2019 järjestettiin Tampereen Koskipuistossa aikuisten iltanuotio. Kuva: Anna Parkkomäki.

 

Hämeen Partiopiiri ja Suomen Partiolaiset tukevat lippukuntia tapahtumien järjestämisessä. Piiriltä lippukunnat voivat hakea rahallista tukea tapahtuman tarjottavien (kahvi, pulla, yms.) tai materiaalien kustannuksiin. Suomen Partiolaisilta kaikki tapahtumansa 9.3. mennessä ilmoittaneet lippukunnat saavat partio-banderollin sekä muuta kampanjamateriaalia. Lisäksi SP:lle ilmoitetut tapahtumat tulevat näkyviin myös partion kampanjasivulla partio.fi/aikuisille. Jos lippukunta tekee tapahtumasta Facebook-tapahtuman ja lisää SP:n rinnakkaisjärjestäjäksi, maksaa SP tapahtumalle mainontaa Facebookissa. Myös piiri markkinoi tapahtumia omilla somekanavillaan.

Kiinnostuitteko?

Hyvä! Nyt vain järjestämään omaa tapahtumaa. Tässä hieman listaa siitä, mitä kannattaa ensimmäisenä tehdä:

  1. Miettikää, mikä tapahtuma olisi vetävä ja sopiva toteuttaa kampanjan puitteissa. Lukekaa ideat ja vinkit ensin täältä: https://www.partio.fi/lippukunnille/projektit-ja-hankkeet/aikuisrekrytointi-partioviikolla-2020/
  2. Ottakaa yhteyttä piiriin (tiedottaja Anna-Emilia Piirainen, 050 3110920).
  3. Ottakaa käyttöön aikuisrekrykampanjan tarkistulista lippukunnalle.
  4. Ilmoittakaa tapahtumasta 9.3. mennessä SP:n lomakkeella saadaksenne partio-banderollin.
  5. Täyttäkää myös tämä piirin lomake 9.3. mennessä, mikäli haette rahallista tukea tarjottavien kustannuksiin. Tuen määrä riippuu sitä hakevien lippukuntien määrästä, mutta summa per lippukunta on enintään 40 euroa.
  6. Tehkää tapahtumasta Facebook-tapahtuma ja lisätkää Suomen Partiolaiset tapahtuman rinnakkaisjärjestäjiksi saadaksenne tapatumalle maksettua mainontaa.
  7. Rummuttakaa tapahtumaanne somessa ja muualla: lippukunnan ja omat somekanavat, Facebook-ryhmä ja kaupunkiryhmät, puskaradiot, lehtien menovinkit ym. paikat ovat oivallisia tilaisuuksia markkinoida tapahtumaa.
  8. Päättäkää, miten, kuka ja millä aikataululla tapahtuman kautta tulleet kiinnostuneet / uudet aikuiset kontaktoidaan ja otetaan mukaan toimintaan.
Lapset paahtavat nuotiolla vaahtokarkkeja Lahdessa.
Lahdessa paistettiin sekä pitsoja että paahdettiin vaahtokarkkeja iltanuotiotapahtumassa 2019. Kuva: Harri Halmejärvi

Yhteiset tapahtumat

Tampereen ja Hämeenlinnan (keskustan)alueen lippukunnilla on myös mahdollisuus järjestää yhteinen aikuisrekrytapahtuma piirin tukemana. Tampereella tapahtuma olisi 23.4. ja Hämeenlinnassa 22.4. Tapahtuma voi olla vaikka yhteinen urbaani iltanuotio tai kaupunkisuunnistus, jossa kukin mukana oleva lippukunta toteuttaa rastin omalla toiminta-alueellaan. Piirin viestintä auttaa lippukuntia tapahtuman yleisessä organisoinnissa ja lupa-asioissa. Lippukunnan vastuulla on oman pisteensä ideointi ja sille tekijöiden hankkiminen. Mikäli lippukuntanne on kiinnostunut, ottakaa yhteys piirin tiedottajaan Anna-Emilia Piiraiseen., p. 050 311 0920.

Lahden alueen partiolaiset ovat mukana Luontoretki-tapahtumassa 24.-26.4. Lahden messukeskuksessa. Lahden alueen lippukunnat ovat tervetulleita järjestämään ja osallistumaan tapahtumaan LAP:n kanssa. Tapahtuma on oiva tilaisuus tavoittaa ulkoilmaihmisiä, erityisesti aikuisia. Lisätiedot LAP:n hallituksen puheenjohtaja Lasse Lehtinen, 040 774 6090, lasse.lehtinen@partio.fi.

Piirin markkinointimateriaalit

Tapahtumia järjestäessänne muistakaa myös piirin lainattavat markkinointimateriaalit. Lainattavissa materiaaleissa on mm. jättipelejä, telttapakopelejä, aktiviteettilaatikoita, pisaralippuja, ym. Lisäksi piiriltä voi kysellä erilaisia jaettavia esitteitä. Niitä voi myös tulostaa suoraan partion materiaalipankista. Materiaalipankista löytyy ajankohtaisia somekuvia mutta myös Hämeen Partiopiirin materiaaleja. Lisätietoa saa piirin tiedottajalta, ilmoittautumiset myös näihin 9.3 mennessä.

Lapset pelaavat jätti-Jengaa.
Piiriltä on lainattavissa useita pelejä, mm. tämä jätti-Jenga. Kuva: Anna Parkkomäki

Muuta

Uudenmaan Partiopiiri järjestää webinaarin, missä puhutaan siitä, miten valmistautua Partioviikon tapahtumaan, miten toimia paikan päällä ja mitä tapahtuman jälkeen täytyy tehdä, että rekrytointi saadaan onnistuneesti maaliin. 1.4. järjestettävä webinaari on ilmainen ja avoin kaikille. Ilmoittautuminen tapahtuu täällä: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/tilaisuus_ilmoittaudu.aspx?Id=31501

 Tehdään yhdessä hyvä kampanja!