Kesällä pääsemme taas isolle leirille, kun suuntaamme kohti Kajoa. Partioleiriä on tehty jo usean vuoden ajan. Moni aloitti Kajopestissä jo kaksi vuotta sitten, osa vasta leirillä. Täplän toimituskunta haastatteli muutamaa pestissä toimivaa ja Kajoleirin mahdollistavaa partiolaista.

Satu-Maria ”Punis” Turunen toimii Kajon esteettömyysmestarina.

Olen Satu-Maria ”Punis” Turunen Kalevan Karhuista Tampereelta. Kajolla olen toinen esteettömyysmestareista saavutettavuuden tiimissä. Pohdin Kajon pestejä ja meinasin ensin hakea lääkinnän pesteihin, koska olen sairaanhoitaja. Halusin kuitenkin lähteä rakentamaan kaikkien saavutettavissa olevaa Kajoa. Usein ajatellaan että esteettömyys ja saavutettavuus liittyy vain pyörätuoleihin, mutta saavutettavuus ja esteettömyys on myös paljon muutakin. Itselläni on paljon eritavoin vammaisia ystäviä, olen työskennellyt invataksinkuljettajana ja sairaanhoitajana, sekä lastensuojelussa ohjaajana eikä pienimpänä pestiini työntävänä tekijänä ole myöskään ollut oma 6v kuulovammainen tyttöni. Kajo-pestini on toimia yhteistyössä toisten tiimien kanssa varmistaen, että esteettömyysaspekti tulee huomioitua ja kaikki leiritoiminnot ovat saavutettavissa. Myös vertaistapaamisten koordinointi on minulla työnalla. Kajo näyttää tällä hetkellä minusta isolle, iloiselle, saavutettavalle ja suvaitsevalle leiriltä!

Tarja Kallio on Kajon Henkisen turvallisuuden mestari.

Olen Tarja Kallio Suodenniemen Suonkiertäjistä Sastamalasta ja toimin Kajolla Henkisen turvallisuuden mestarina. WhatsApp-viestittely voi johtaa uusiin pesteihin partiossa ja niin kävi tässäkin tapauksessa. Pienten pohdiskelujen jälkeen mestaripesti houkutti, sillä olen ollut mukana Hämeen kriisiryhmässä ja SP:n turvallisuusverkoston ydinryhmässä. On ollut todella mielenkiintoista päästä suunnittelemaan ja kehittämään mielen hyvinvoinnin ja jaksamisen tukimuotoja Kajolle. Vuoden aikana olen päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, haastamaan ison leiriprojektin äärellä itseäni ja tietysti Teams-palaveeraamaan. Kajo näyttäytyy itselleni toiveikkaalta, innostavalta ja yhteisölliseltä. Moikkaillaan ja jutustellaan Kajolla!

Jousiammuntakymppinä olen mahdollistamassa lajikokeilua ja uuden oppimista kanttilaaksossa. Tavoitteena hyvät tekniset suoritukset ja tuloshan näkyy sitten taululla, toteaa Petri Louko
Kajon koheltajat Eli Anne, Emilia ja Janna

Anne Taljavaara-Gore, Janna Rintamaa ja Emilia Vierjoki ovat Kajolla KV-ohjelmayhteistyömestareita eli koheltajia. Heidän tehtävänä on varmistaa, että kansainväliset osallistujat pystyvät osallistumaan kaikkeen leirin tarjontaan siinä, missä muutkin ja että leiri on aidosti kansainvälinen kokemus kaikille leiriläisille. Anne itse toivoi tekeväni kerrankin jotain muuta kuin ohjelmaa tai kasvatusta partioleirillä ja kääntyi kv-henkisenä kansainvälisyystiimin puoleen. Tuloksena olikin sitten yhdistelmäpaketti kansainvälisyyttä ja ohjelmaa.

Annen ja Jannan käsialaa on myöskin Kajo-neule., josta Täplä jo aiemmin teki jutun.

Riitta Niemistö, Tammerosta on lähdössä Kajolle luotsaamaan samoajia. Riitan oma poika Kaukapartiosta on lähdössä leirille samoajana, joten jonkin toisen lippukunnan samoajien luotsaaminen tuntui parhaalta tavalta saada aikaan yhteinen leirikokemus joutumatta liian lähelle omaa teiniä.