Henri Backmanista Suomen Partiolaisten puheenjohtaja

Hämeen Partiopiirin piirinjohtaja Henri Backman (Tampereen Kotkat) valittiin viikonloppuna jäsenkokouksessa Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n uudeksi puheenjohtajaksi.

Jäsenkokouksessa valittiin järjestön puheenjohtajan lisäksi varapuheenjohtajat Eero Kivistö ja Jens Back. Kokouksessa valittiin myös jatkokaudelle partioneuvoston puheenjohtajaksi hämeenlinnalainen Henna Heikkilä (Liekkitytöt).

Henri Backman jatkaa piirinjohtajana tämän vuoden loppuun. Kuva: Jorge Silva Romualdo.

Henri ja Henna toimivat pesteissään kaksivuotiskauden 2023-2024. Tulevalla kaudella käynnistetään isoja uudistuksia, kuten partion digitaalisten järjestelmien kokonaisuudistus sekä partio-ohjelman sisällön päivitys. Ohjelman päivityksellä varmistetaan, että partiossa harjoitellaan jo tuttujen partiotaitojen lisäksi tulevaisuudessa tarvittavia taitoja.

Henna valittiin jatkokaudelle partioneuvoston puheenjohtajaksi. Kuva: Jorge Silva Romualdo

Suomen Partiolaisten puheenjohtajana Henri haluaa edistää koko partion hyvinvointia ja kasvua.

Suomen Partiolaisten puheenjohtajan tehtävässä minua motivoi halu, ilo ja tahto jakaa osaamistani ja kokemustani paremman partion puolesta, lippukuntien ja partiolaisten tueksi. Viime vuosina on tehty partiossa paljon isoja ja tärkeitä uudistuksia, kuten esimerkiksi peruskirja-, strategia- ja henkilöstöuudistus. Nyt on mielestäni tärkeää, että luomme vankan pohjan strategian toteutumiselle sekä henkilöstöuudistuksen edelleen kehittymiselle. Tärkein asia kuitenkin on partiolaisten hyvinvointi sekä taloudellinen vakaus, jotka ovat elinehtoja niin kasvulle kuin terveelle ja vakaalle toiminnalle partiossa.

Henri Backman

Partion uuden puheenjohtajiston valitsivat partiopiirien edustajat Suomen Partiolaisten jäsenkokouksessa, joka järjestettiin 12.-13.11.2022 Helsingissä. Partioneuvosto valitsee muut tulevan hallituksen jäsenet seuraavassa kokouksessaan. Myös muihin SPH:n pesteihin on ehdolla hämäläisiä partiolaisia.

Hämeen Partiopiiri onnittelee Henriä ja Hennaa valinnoista puheenjohtajapesteihin!