Aloita uusi harrastus syksyllä – liity partioon

Partiossa sinäkin voit tulla mukaan oppimaan, retkeilemään ja muuttamaan maailmaa. Partiossa koet yhteisöllisyyden voiman, tuet lasten kasvua ja pääset osaksi maailmanlaajuista verkostoa. Syksyn harrastuskausi alkaa pian. Partiossa on paikka meille kaikille. Tule siis mukaan yhteiseen partioseikkailuun.

Aloita uusi harrastus ja tule partioon. Partiossa rakennat luontosuhdetta, saat kansainvälisiä kokemuksia ja tutustut uusiin kavereihin niin omalla paikkakunnallasi kuin ympäri Suomenkin. Partio on kaikille avoin harrastus. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.

Partioryhmät tapaavat yleensä kerran viikossa. Lisäksi ryhmän kanssa tehdään erilaisia retkiä lähelle ja kauas. Partiolaisena osallistut oman ryhmän ja paikallisjärjestön eli lippukunnan tapahtumiin. Lisäksi voit osallistua myös piirin ja valtakunnallisen keskusjärjestön eli Suomen Partiolaisten tapahtumiin ja koulutuksiin. Erilaisia tapahtumia ja koulutuksia löytyykin ihan kaiken ikäisille.

Jokaisella partiolippukunnalla on omat aloitustapahtumansa ja parhaiten löydät tietoa juuri sinun lähelläsi sijaitsevasta lippukunnasta heidän sivuiltaan. Voit hakea lippukuntaa vaikkapa postinumeron avulla lippukuntahausta. Tampereen seudun lippukuntien aloitustapahtumia on listattuna Tampereen Partiolaisten nettisivuille.

Aikuisille upeita luontoelämyksiä ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä

Partio on elämyksellinen, opettavainen ja yhteisöllinen harrastus myös aikuiselle. Erilaisia tapahtumia ja koulutuksia järjestetään niin omassa lippukunnassa kuin piirissä ja keskusjärjestössä eli Suomen Partiolaisissa. Esimerkiksi elokuun lopulla 3300 aikuista kokoontuu Suomen Partiolaisten järjestämään metsäseminaariin Johtajatulille Hämeenlinnan Evolle. Tänä vuonna tapahtuma myytiin loppuun jo toukokuussa.

Hämeen Partiopiiri järjestää opiskelijoille syksyllä 2023 kolme tapahtumaa viikolla 39. Tiistaina 26.9. olemme Hämeenlinnassa, keskiviikkona 27.9. Tampereella ja 28.9. Lahdessa paistelemassa pitsoja trangioilla. Ilmoittaudu mukaan näihin opiskelijatapahtumiin.