Kohu on Hämeen Partiopiirin järjestämä samoajaleiri, joka tällä kertaa järjestettiin Keuruun Iso Kirjassa 8.-11.6.2023. Leiri järjestetään noin joka kolmas vuosi ja sinne voi osallistua yli piiri rajojen. Tälläkin kertaa osallistujia oli myös mm. Pääkaupunkiseudun Partiolaisista.

Vuoden tärkeimmät juhlat paketissa

Kohulla teemana olivat juhlat, joten monenlaista ohjelmaa oli suunniteltu niiden ympärille. Torstaina leiri alkoi Keuruun keskustasta juhannuspeliä pelaten ja uusiin partiokavereihin tutustuen. Kun pelit oli keskustassa pelattu oli aika suunnistaa kohti leirialuetta ja aloittaa leiriytyminen.

Ruokailun ja leirin rakennuksen jälkeen oli aika siirtyä leirin avajaisiin halloween rataa pitkin. Rata sisälsi halloween aiheisia kysymyksiä mutta myös joitain sydäntä sykähdyttäviä yllätyksiä. Leirin avajaisissa puolestaan juhlittiin lastensynttärihengessä mm. Sutsisatsaan tahdissa heiluen.

Pejantaina leiriläiset pääsivät paitsi melomaan ja korikiipeilemään myös askartelemaan kovin suosittua huivimerkkiä. Lisäksi ohjelmassa olivat työpajat lasten oikeuksista sekä yhdenvertaisuudesta. Yhdenvertaisuuspajassa nuoret ihanat turvallisen tilan periaatteet, joissa mm. luomaan yhdenvertaisuutta olemalla ystävällinen kaikille. Hienointa Kohu-leirillä onkin se, että sinne voi saapua myös ilman kavereita. Ystäviä ja kavereita löytyy leiriltä yleensä todella nopeasti ja kotiin leiriläiset lähtevät monia uusia tuttavuuksia takataskussaan.

Seitsemän partiotyttöä ryhmäkuvassa, viisi takana ja kaksi edessä. Partiolaiset ovat pukeutuneet naamiaisiin, yhdellä on pinkkipantteripuku ja yksi on Mario. Muilla halloween asusteita.
Ensimmäisenä iltana juhlittiin halloweenia. Kuva: Liisi Lauttia.

Joululaulukaraoke oli hitti

Perjantaina juhlavuorossa oli joulu ja uusi vuosi. Joululaurukaraoke viritti kesäisessä illassa samoajia tunnelmaan ennen joulupukin pajaan osallistumista. Illan huipensi tietysti uuden vuoden bileet, joissa musiikista ja tunnelmasta vastasi Dj Migu.

Monelle leiriläiselle Kohu on ikimuistoinen elämys. Iso Kirja antaa leirille upeat puitteet mahtavalla järvenrantasijainnillaan. Leirialue on valtava, joten tilaa hengailuun riittää. Lisäksi alueella on oma frisbeegolf rata, joten senkin pelailu onnistui leirin aikana.

Lauantai oli toinen varsinainen leiripäivä, jonka aikana juhlittiin pääsiäistä ja vappua. Aurinkoisessa säässä melonta oli suosittu aktiviteetti mutta samoin myös pomppulinna, jossa oli tilaa useammalle pomppijalle kerralla. Suuressa munajahdissa etsittiin kymmeniä pääsiäismunia aika lämpimissä tunnelmissa mutta sekään ei haitannut tunnelmaa.

Vaaleahiuksinen ja mustahiuksinen partiotyttö harmaat hupparit päällä punovat ystävyysranneketta lavan päällä istuen.
Askartelut olivat kova hitti myös Kohulla. Kuva: Liisi Lauttia.

Kovaa menoa Keuruulla

Lauantai-illan suosituin aktiviteetti oli ehdottomasti ilmapallokisa, josta ei valitettavasti selvitty ilman pieniä havereita, sen verran samajoajiin iski kilpailuvietti. Onneksi suuremmilta sattumuksilta vältyttiin. Teekkarikaste oli myös hauska ja iloinen aktiviteetti ennen illan huipentaneita vappubileitä.

Leirin päätösbileet juhlittiin siis vapputunnelmissa. Illan soittolistasta vastasi Dj Elliot. Viimeisessä juhlassa vallitsi iloinen ja mukava tunnelma, kuten koko leirillä. Leiriläiset ottivat toisensa aivan upeasti huomioon ja uusia ystävyyssuhteita solmittiin ympäri ja yli piirirajojen. Toivottavasti tämäkin Kohu jää osallistujiensa mieleen ikimuistoisena kokemuksena.

Fiilistele Kohua piiin kuvapankin kuvilla.