HP Kevätkokous (siirretty) ja Johtajapäivä (peruttu)

Johtajapäivä on peruttu koronavirusilanteen vuoksi. Kevätkokous siirretään pidettäväksi myöhemmin, ajankohta on vielä avoin.

Osa Johtajapäivän rupeamista pyritään järjestämään 21.11. piirin syyskokouksen yhteydessä. Lisäksi perhepartio-ohjaajan koulutus järjestetään SuperLauantain yhteydessä 24.10. Sudenpentu- ja seikkailijaohjelman perusteet -koulutukset puolestaan järjestetään erikseen 12.9.


Piirin kevätkokouksen yhteydessä järjestettävä Johtajapäivä tarjoaa ajankohtaista tietoa ja tukea partioarjen pyörittämiseen lippukunnan johtokolmikolle, lippukunnassa toimiville muille johtajille sekä turva-aikuisille. Ohjelmatarjonnasta on valittavissa joko kaksi lyhyttä ohjelmarupeamaa klo 11-12 ja 12-13 tai yksi pidempi koulutus.

AIKATAULU
klo 8.30 Yhteiskuljetus Lahdesta, matkakeskus
klo 8.45 Yhteiskuljetus Tampereelta, linja-autoasema
klo 9.30 Yhteiskuljetus Riihimäeltä, ABC
klo 10 -10.30 Saapuminen ja aamukahvit Lounaskyökissä
klo 10.30 -11  Johtajapäivän avaus
klo 11-12  VALINNAISET OHJELMAT 1
klo 12-13  VALINNAISET OHJELMAT 2
klo 13-13.45 Lounas, Lounaskyökki
klo 13.45  Kevätkokouksen avaus
klo 15.30 Yhteiskuljetukset lähtevät kotimatkalle


VALINNAISET OHJELMAT klo 11-12
Katsomuskasvatusta rakentamassa
Jaana Gran, SP
Henkisyys, hengellisyys, uskonto, vapaus? Tule ottamaan selvää partion katsomuskasvatuksesta tuleville vuosille. Pääset myös ideoimaan konkreettista ja positiivista uskonnonvapautta toteuttavaa ohjelmaa yhteiseksi iloksi. 

Miehet partiossa -projekti
Marko Maaluoto
Kuinka sudenpentupojista saadaan aikuisia partiojohtajia lippukuntiin ja mihin rekrytoinnissa kannattaa panostaa? Työkalupakki/suosituksia lippukunnille toiminnan tueksi. 

Partiotoiminnan laatu
Petteri Lavikko 
Työskentely, jossa lippukunnat (johtokolmikko tai muuten kiinnostuneet) pääsevät pohtimaan perustavaa laatua olevia lippukuntatoiminnan asioita. 

Pj-klinikka
Piirin koulutusryhmä
Puristaako Pj-työ? Kismittääkö kesken jäänyt PJ-kurssi? Ei hätää, keksimme kanssasi kilvan keinoja kerätä kurssi kasaan. Pj-klinikka kutsuu sinua, vuonna 2010-2018 pj-kurssilla ollutta, tervetuloa!

VALINNAISET OHJELMAT klo 12-13
Kestävä kehitys partiossa
Mikko Jalo ja Meeri Nappila, SP 
Ahdistaako ilmasto? Tule suunnittelemaan, miten teemme partiosta hiilineutraalin!
Miten partio voi toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Miten kaikki partiolaiset saadaan mukaan pysäyttämään ilmastonmuutosta? Miten partio voisi olla hiilineutraali? Kuinka paljon päästöjen vähentäminen saisi meille maksaa? Miten Hiilineutraali partio -suunnitelma tulisi toteuttaa?
 
SRK-yhteistyö, keskustelun käyminen lippukunnan toimesta
Piirin yhteiskuntasuhderyhmä
Miten avata keskustelu seurakunnan kanssa ja kuinka hoitaa seurakuntayhteyksiä? 

Turva-aikuisten tapaaminen
Piirin kriisiryhmä, Petri Laiho
Lippukuntien turva-aikuisten tapaaminen, jossa käydään lävitse mm. Turva-aikuisen pestiä, päivittynyttä piirin kriisiohjetta sekä Turvallisesti yhdessä -verkkokoulutuksen päivittämisestä.  

Isot lippukunnat –tapaaminen
Anu Niemi
Tuntuuko ison lippukunnan kokonaisuuden hallinta vaikealta? Ryhmiä, johtajia, tiloja on paljon, mutta miten pitää kaikki langat käsissä ja yhdistää tekijät oikeisiin pesteihin? Onko sinulla hyviä kokemuksia ison lippukunnan johtamisesta ja haluaisit tukea toisten toimintaa? Tässä työpajassa etsitään ja jaetaan toimivia käytäntöjä ison organisaation hallintaan. 

PIDEMMÄT KOULUTUKSET
Perhepartio-ohjaajan koulutus klo 11-13
Tule perhepartio-ohjaajan koulutukseen tutustumaan uuteen perhepartio-ohjelmaan ja toisiin perhepartio-ohjaajiin sekä nappaamaan mukaasi tai jakamaan toimintavinkkejä monipuolisen perhepartiotoiminnan toteuttamiseen! Koulutus on tarkoitettu jo perhepartiota ohjaaville ja toimintaa vasta suunnitteleville. 

Sudenpentuohjelman perusteet klo 10.30-15.15
Lyhyt päiväkoulutus on suunnattu akelan pestissä toimiville aikuisille ja vaeltajaikäisille, jotka tarvitsevat perehdytystä tai päivitystä sudenpentuikäkauden ohjelmaan. Koulutus sopii hyvin myös pikakertaukseksi esimerkiksi tauolta palanneelle akelalle, tai perehdytykseksi ikäkautta vaihtavalle ryhmänjohtajalle. 

Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa ikäkausiohjelman mukaista toimintaa niin kokouksissa kuin tapahtumissakin. Kurssilla perehdytään myös ikäkauden erityispiirteisiin, kasvatustavoitteisiin, partiomenetelmään ikäkauden näkökulmasta, aikuisen rooliin ja materiaaleihin. Huom. koulutuksen osallistujat eivät ehdi osallistumaan kevätkokoukseen.

Seikkailijaohjelman perusteet, klo 10.30 -15.15
Lyhyt päiväkoulutus on suunnattu sammon pestissä toimiville aikuisille ja vaeltajaikäisille, jotka tarvitsevat perehdytystä tai päivitystä seikkailijaikäkauden ohjelmaan. Koulutus sopii hyvin myös pikakertaukseksi esimerkiksi tauolta palanneelle sammolle, tai perehdytykseksi ikäkautta vaihtavalle ryhmänjohtajalle. 

Koulutus antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa ikäkausiohjelman mukaista toimintaa niin kokouksissa kuin tapahtumissakin. Kurssilla perehdytään myös ikäkauden erityispiirteisiin, kasvatustavoitteisiin, partiomenetelmään ikäkauden näkökulmasta, aikuisen rooliin ja materiaaleihin. Huom. koulutuksen osallistujat eivät ehdi osallistumaan kevätkokoukseen.

ILMOITTAUTUMINEN
19.3. mennessä

LISÄTIETOJA
Heli Lehtomäki, heli.lehtomaki@partio.fi, 050 3110921