Hämeen Partiopiirin syyskokous on käyty

Hämeen Partiopiirin syyskokous pidettiin Tampereen yliopistolla lauantaina 19.11.2022. Kokouksessa valittiin piirille uusi johtokaksikko ja kaksi hallituksen jäsentä. Tunnelma kokouksessa oli tiivis mutta iloinen.

Kokous aloitettiin Loisto-lippukunta tunnustusten jaolla. Loistomestari Petteri Lavikko jakoi loisto Nummen Erävänkävijöille. Onnea NuEr!

Kaksi naista seisoo auditorion edessä partioasussa pidellen todistusta.
Nummen Eränkävijät saivat kokouksen alussa Loisto-diplomin. Kuva: Päivi Tynskä

Kokouksen alussa piirin väistyvä puheenjohtaja ja juuri Suomen Partiolaisetn puheenjohtajaksi vuosille 2023-2024 valittu Henri ”Henkka” Backman piti puheen. Puheessaan Backman ilmaisi huolensa sosiaalisessa mediassa viime aikoina esiintyneestä epäasiallisesta käytöksestä ja perättömien huhujen levittämisestä.

”Näihin asioihin on nollatoleranssi ja uskon, että meistä jokainen seisoo ylpeänä sen ihanteen takana, joka kehottaa meitä kunnioittamaan toisia ihmisiä.”

Henri Backman

Huolta Backman kantaa myös partion sisäänoton epäonnistumisesta. Tänä vuonna uusia aloittaneita partiolaisia on yli 20 % vähemmän. Jotta sisäänoton lasku saadaan loppumaan, vaaditaan toimia kaikilta hämäläisiltä partiolaisilta.

Syyskokouksen puheenjohtajana toimi Anni Ylinen (Härmälän Ilvestytöt) ja sihteerinä järjestökoordinaattori Perttu Willman. Piirin varajohtaja Janna Rintamaa esitteli yhdessä paikalla olleiden hallitusjäsenten kanssa vuoden 2023 toimintasuunnitelman. Toimintasuunnitelmasta esitettiin muutamia kysymyksiä, joihin hallitus vastasi ja antoi lisätietoa. Lisäksi toimintakalenteriin oli livahtanut väärä päivämäärä Johtajatulille, joka tullaan korjaamaan toimintasuunnitelmaan.

Piirinjohtaja Henri Backman esitteli piirin talousarvion vuodelle 2023. Suurina huomioina talousarvioon on kirjattu muutaman vuoden tauon jälkeen 7.5.2023 järjestettävä Partioparaati. Lisäksi 8.-11.6. järjestettävä samoajaleiri Kohu näkyy talousarviona isona kulueränä. Talouarvio hyväksyttiin ilman muutoksia.

Piirinjohtajaksi syyskokous valitsi istuvan varapuheenjohtajan Janna Rintamaan (Viinikan Siniset). Janna toimii piirinjohtajana vuosina 2023-2024. Piirin varapuheenjohtajaksi oli ehdolla kaksi ehdokasta, Ester Halmari (Messukylän Metsätytöt) ja Ville Käkönen (Tampereen Kotkat). Ester oli läsnä kokouksessa ja Ville etäyhteydellä vastailemassa vaalitoimikunnan tiukkoihin kysymyksiin. Vaalitoimikunta halusi mm. tietää, että mitä asiaa ehdokas haluaisia varapuheenjohtajana piirin toiminnassa kehittää. Syyskokous pääsi siis äänestämään. Äänestyksen jälkeen varapuheenjohtajaksi syyskokous valitsi Ville Käkösen.

Hallitukseen valittiin lisäksi viestinnästä ja markkinoinnista sekä yhteiskuntasuhteista vastaavat jäsenet. Ehdolla viestinnästä ja markkkinoinnista vastaavaksi jäseneksi oli Roosa Mäntyneva (Roineen Tytöt) jatkokaudelle, joka esitteli itsensä etukäteen nauhoitetulla videolla. Roosa tuli valituksi suoraan. Y-suhteista vastaavaksi hallitusjäseneksi oli kaksi ehdokasta, Julia Salin (Nastapartio, jatkokaudelle) ja Jari Nieminen (Sääksmäen Nuotiopojat). Tästäkin kokousväki pääsi äänestämään. Äänestyksen jälkeen y-suhteista vastaavaksi hallituksen jäseneksi valittiin Julia Salin jatkokaudelle.

Kokouksen lopuksi tiedoksi osiossa esiteltiin piirin uudistettu ansiomerkkiohje. Uudistetusta ohjeesta ei enää tule painettua versiota, vaan sen löytyy nykyään osoitteesta hp.partio.fi/ansiomerkit. Ohjeessa on paljon hyviä käytännön vinkkejä ja lippukunnissa olisi hyvä tutustua ohjeeseen, vaikka ansiomerkkien haku ei olisikaan ajankohtaista.

Myös tulevan Partioparaatin toinen johtaja Perttu Aimola (Tampereen Metsänkävijät) kävi kertomassa lisää pitkään odotetusta paraatista. Paraati järjestetään 7.5. Tampereella ja rekry paraatin tekijöiksi on avattu. Kohua eli samoajien omaa leiriä olivat esittelemässä Silja Salmeja ja Jaana Rothovius (Tesoman Sinisiskot). Kohun tekijähaku on aukeaa vielä loppuvuodesta, joten nyt on mahdollista päästä tekemään kivaa leiriä ensi kesänä!

Onnittelut kaikille hallitukseen valituille ja uudelle piirinjohdolle!