Ehdokasesittelyt

Tässä esittelemme tähän mennessä ehdolle asettuneet ehdokkaat. Lue alta heidän vastauksensa näihin kolmeen kysymykseen:

 1. Kuka olet?
 2. Mihin pestiin haet ja miksi?
 3. Täydennä lause: Hyvä piirihallitus…

Anni Ylinen

Kuvassa piirinjohtajaehdokas Anni Ylinen
Kuva: Salli Saastamoinen
 1. Olen Anni Härmälän Ilvestytöistä ja Mäntänvuoren Partiolaisista ja haen Hämeen Partiopiiri ry:n puheenjohtajaksi. Kuluvalla kaudella toimin piirin varapuheenjohtajana (2018-2019).
 2. Haen piirin puheenjohtajaksi, koska haluan kehittää ja kehittyä nousujohteisesti ja piirinjohtajan pesti tuntuu sopivalta stepiltä partiopolulla juuri nyt. Viimeisen kahden vuoden aikana olen oppinut paljon pestissä ja nälkä kasvaa syödessä. On vielä paljon asioita, joita ei kahden vuoden aikana saatu maaliin asti ja haluan olla edelleen viemässä hyviä asioita eteenpäin. Kehitettävää on vielä lippukuntien tavoittamisessa: meillä on paljon lippukuntia, jotka eivät tunne piiriä tai saa tarvittavaa tukea. Mielestäni meidän pitää myös piirissä katsoa peiliin: mistä tämä johtuu? Säilytettävää on hämäläinen tekemisen meininki: paljon tapahtuu koko ajan ja kaikkialla ja siitä on hyvä pitää kiinni.
 3. Hyvä piirihallitus pelaa hyvin yhteen ja lippukuntia varten.

Henri Backman

 1. Moro! Olen Henri Backman 40 v. pestijohtaja Tampereen Kotkista. Päätyöni teen tällä hetkellä ensihoitajana ambulanssissa, mutta valmistun keväällä hallintotieteen maisteriksi pääaineena julkisoikeus. Partiopestejä pestijohtajuuden lisäksi on piirin kriisiryhmässä sekä SP:n turvallisuusverkostossa sekä oman taustayhteisöni NMKY:n organisaatiossa.  Lisäksi vedän seikkailijaryhmää, joka tuo iloa ja seikkailuja elämään. Toimin myös kaupunginvaltuutettuna Tampereella.  Tykkään valokuvaamisesta, kaikenlaisesta urheilusta ja höntsäämisestä ja uusista seikkailuista.
 2. Haen piirin varapuheenjohtajaksi, koska minulla on annettavaa piirille. Olen toiminut partion lisäksi Punaisessa Ristissä eri luottamustehtävissä lähes 20 vuotta, joten järjestökehittäminen on minulle tuttua. Olen ollut organisoimassa monia eri tapahtumia, joista viimeksi SP:n Nepalin vaellusta. Lisäksi omaan näkemystä turvallisuudesta sekä strategisesta kehittämisestä. Minulla on hyviä kontakteja yhteiskunnallisesti ja olen loppuun asti optimistinen ja kärsivällinen.
  Piirin toiminnassa säilyttäisin laadukkaan perustoiminnan ja tapahtumat. Mielestäni piiri voisi tehdä enemmän yhteistyötä piirin ulkopuolella ja vaikuttaa yhteiskunnallisesti. Toisaalta pitää myös panostaa siihen, että erilaisista taustoista tulevilla ihmisillä on aidosti mahdollisuus tulla partioon ja harrastaa turvallisesti niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.
 3. Hyvä piirihallistus keskustelee, kuuntelee ja kuulee ja tekee sen pohjalta hyviä, tärkeitä, reiluja ja rohkeita päätöksiä partiolaisten ja piirin eduksi.

Atte Kesti

 1. Olen Atte Kesti, alkujani Kaskenkaatajista Hämeenlinnasta. Nykyisin toimin liiketalouden opiskelujeni takia enemmän Jyväskylässä Huhtapartiossa. Partiopestejä minulla on tällä hetkellä viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden parissa, sekä Partioneuvostossa Hämeen edustajana. Monessa paikassa minuun on voinut törmätä myös kamera kädessä. Lisäksi vedän seikkailijaryhmää ja toimin erilaisissa luottamustehtävissä omassa seurakunnassani.
 2. Haen Hämeen Partiopiirin varapuheenjohtajaksi. Tämä pesti tuntuu luontevalta askeleelta eteenpäin. Valmistun pian, joten opiskeluista vapautuu lisää aikaa partiolle. Monipuolinen kokemukseni erilaisista partiopesteistä lippukunnassa, piireissä ja keskusjärjestössä on antanut hyvän pohjan tähän tehtävään. Nautin uuden oppimisesta, enkä ole koskaan pelännyt hypätä vähän isompiin saappaisiin. Haluaisin piirin toiminnassa kehittää toiminnanalojen välistä vuoropuhelua, yksin saadaan aikaan hyvää, yhdessä tekemällä parasta. Hämeessä hyvää on laadukas toiminta ja toimivat lippukunnat, pidetään tämä jatkossakin näin.
 3. Kolme kovaa koota pätee myös hyvään piirihallitukseen. Hyvä piirihallitus kysyy, kuuntelee ja kunnioittaa.

Tytti Mattila

 1. Tytti Mattila, lippukuntani on Tammero. Tällä hetkellä pestini on piirin viestintäryhmässä, missä toimin YSP-luotsina.
 2. Haen viestinnästä ja markkinoinnista vastaavaksi hallituksen jäseneksi, koska viestintä on muuttuvaa ja kiinnostavaa. Tällä hetkellä piirin viestinnässä on kehittävä ote ja sitä haluan pitää esillä ja tukea. Haluaisin kehittää ryhmien välistä käytännön toimintaa sekä vuoropuhelua lippukuntiin.
 3. … nauttii yhdessä tekemisestä ja tukee toisiaan.

Ville Aaltonen

 1. Tervehdys! Täällä kirjoittelee Aaltosen Ville, 22-vuotias monitoimivesseli Lammin Evonkävijöistä. Arkipäivät minulla kuluu kahden eri yrityksen johdossa. Mietin ja suunnittelen myynnin kehittämistä, markkinointia sekä viestintää ja välillä myös ei niin kivana tehtävänä patistelen työntekijöitä töihin tai näpyttelen kirjanpidon kuntoon. Opiskelen tradenomiksi ja koulu on aivan loppusuoralla, joten tulevaisuudessa aikaa vapautuu ihan mukavasti myös Partioon, wuhuu!
 2. Haen viestinnästä ja markkinoinnista vastaavaksi hallituksen jäseneksi. Viestintä ja markkinointi elävät tyyleiltään jatkuvasti ja ovat loppumaton työnsarka, joka kiehtoo minua ihan valtavasti. Uskon että oman työnkuvan ansiosta saan annettua piirille paljon, samalla kun tämä pesti antaa minulle työhöni paljon uusiakin näkökulmia. Asiat ovat tällä hetkellä hyvällä mallilla mutta miksemme kehittäisi hyvästä vieläkin parempaa ja poistaa epäkohtia sekä hidasteita, niin että jokaisen tyytyväisyys markkinointiin ja viestintään olisi hyvällä mallilla.
 3. Hyvä piirihallitus koostuu ihmisistä, jotka osaavat suunnitella tulevaa ja ohjaa piiriä oikealle kurssille. Panostetaan siis tietotaitoon, tiimihenkeen ja tukemiseen toisiamme ja lippukuntia kohtaan.

Markus Leivuori

Kuva: Reetta Laaksonen
 1. Markus ”Mike” Leivuori, Jaarlin Pojat, Hämeenlinna. Tällä hetkellä puuhailen koulutuksen ja ansiomerkkien parissa piirissä.
 2. Haen jatkokaudelle koulutuksesta vastaavaksi hallitusjäseneksi, sillä haluan kehittää ryhmän toimintaa edelleen. Ryhmä toimii jo nyt hyvin, mutta koulutustoiminnassa on aina kehitettävää ja oma työni on vielä kesken. Uskon olevani oikea henkilö pestiin.
 3. Hyvä piirihallitus pitää sisällään monipuolisia tekijöitä. Uskon oman panokseni tuovan asioihin laajaa perspektiiviä ja kokemusta.