Lippukunnalle

Reissu 2024 ohjelma

 • klo 10.45–11.30 Ilmoittautuminen ja Särkänniemen rannekkeiden, tapahtumamerkkien sekä lippukuntien kylttien nouto Keskustorilta Info-teltalta
 • klo 11.00 Lippukuntien saapuminen Keskustorille alkaa
 • klo 11.15 DJ Jangler aloittaa
 • klo 11.45–12.15 Paraatijuhla Keskustorilla
 • klo 12.30 Paraati Keskustori – Puutarhakatu – Hämeenpuisto- Särkänniemi
 • klo 12.50-13.30 Saapuminen Särkänniemeen
 • klo 15 Reissun lippukuntien välisenkilpailun ja piirin kevätkisojen palkintojenjako Särkänniemen lavalla
 • klo 18.00 Särkänniemi sulkee ovensa

Saapuminen, ilmoittautuminen ja paraatiin järjestäytyminen

Linja-autoliikenne

Linja-autot kannattaa purkaa esimerkiksi linja-autoasemalla, Ratinan rannassa, rautatieasemalla tai Hämeenpuistossa. Sen lähemmäksi Keskustoria ei kannata pyrkiä, koska alueella on parhaillaan useita tietöitä. Keskustorille siirryttäessä lippukunnan tulee noudattaa liikennesääntöjä ja yleistä varovaisuutta.
Linja-autot voi viedä heti partiolaisten jättämisen jälkeen Särkänniemen parkkiin odottamaan. Särkänniemi on varautunut linja-autojen saapumiseen klo 11 jälkeen.

Hämeensillan Pirkkalaisveistosten huivitus

Olemme saaneet tänä vuonna harvinaisen luvan partiohuivittaa Hämeensillalla olevat Pirkkalaisveistokset. Jos saapumisreittiinne suinkin sopii, niin tulkaa Hämeensillan yli Keskustorille ja ihastelkaa samalla partiohuivisia patsaita. Patsaat ovat partiohuiveissa pe 3.5. aamusta maanantai 6.5. aamupäivään saakka.

Saapuminen Keskustorille

Reissussa järjestäydytään Keskustorille turvavälit jättävään muodostelmaan. Paikalla olevat keltaliiviset järjestäjät täyttävät Keskustoria ohjatusti saapumisjärjestyksessä. Lippukunta ilmoittautuu Keskustorilla Vanhan kirkon kulmalla olevassa infoteltassa. Ilmoittautumisen tekee vain 1–2 lpk:n jäsentä. Tästä infoteltasta on noudettavissa Särkänniemen rannekkeet, ruokalipukkeet ja tapahtumamerkit. Teltan vierestä on noudettavissa lippukunnan nimikyltit paraatia varten.

Infoteltta avautuu jo klo 10.45. ruuhkien välttämiseksi. Huomioithan, että luovutamme vain maksetut rannekkeet, ruokalipukkeet ja tapahtumamerkit. Laskut lippukunnille ovat lähteneet ma 22.4.

Ilmoittautumispisteeseen palautetaan myös tämän materiaalin lopusta löytyvä täytetty paraativahvuusilmoitus.
Huom! Maksettuja rannekkeita ja ruokalipukkeita voi noutaa lippukunnan Reissu-yhteyshenkilö tai vastaava Partiotoimistolta jo tiistaina 30.4. klo 10–15 ja torstaina 2.5. klo 12–17 ja perjantaina klo 10–15. Tapahtumamerkit ovat tiukan toimitusaikataulun vuoksi jaossa vasta paraatipäivänä.

Ansiomerkkien saajat kokoontuvat Vanhan kirkon rappusilla ja lippulinnaan tulijat Keskustorin suihkulähteen luona heti Keskustorille saavuttua.

Keskustorille tulee noin kymmenen bajamajaa ja yksi inva-wc. Vessat löytyvät Vanhan kirkon korokkeen reunustalta, teatterin päästä. Yleinen toive on, että partiolaiset eivät käytä lähistöllä olevien ravintoloiden tai kahviloiden vessoja.

Ensiapupäivystys löytyy myös infoteltan yhteydestä.

Paraatijuhla Keskustorilla

Paraatijuhla järjestetään Keskustorilla. Juhla on perinteinen, musiikkipainotteinen puolituntinen. Se sisältää mm. Häme-huudon, ansiomerkkien jaon ja piirinjohtajan puheen. Mukana on myös lippukuntien
huutoja. Tässä juhlassa myös taputtaminen, aaltojen tekeminen ja hurraaminen on sallittua. Heittäydy
mukaan juhlatunnelmaan!

Ansiomerkit

Ansiomerkkien saajat kokoontuvat Vanhan kirkon rappusilla. Ansiomerkkien saajat ohjeistetaan siitä eteenpäin ja he seuraavat paraatijuhlaa yhdessä muiden ansiomerkkien saajien kanssa omana ryhmänään. Pidäthän huolen, etä ansiomerkkien saajat ovat hyvissä ajoin ennen juhlan alkua paikalla, viimeistään klo 11.20.

Mannerheim-solkien saajat kulkevat paraatissa omana osastonaan piirin lipun takana. Mannerheim-
solkien saajat siirtyvät Särkänniemen kääntölenkistä (ent. delfinaarion edustalta) Mäntylän liikenteen linja-autolla kunniakäynnille Kalevankankaan hautausmaan sankarivainajien haudalle ja
Mannerheimin patsaalle Leinolaan. Paluukuljetus on takaisin Särkänniemessä noin klo 14. Muiden ansiomerkkien saajat palaavat merkkien jaon jälkeen omien lippukuntien luokse.

Huudot

Ennen juhlaa olemme yhteydessä niihin lippukuntiin, joiden huudot kuulemme osana paraatijuhlan
ohjelmaa. Muut voivat huutaa huutoja paraatin aikana sekä ennen – ja jälkeen paraatijuhlan.

Lippukuntien liput ja kyltit

Lippukuntien liput seuraavat juhlaa lippukuntiensa edessä. Lippukuntien liput tekevät kunniaa
Mannerheim-solkien jaon aikana. Lippukuntien nimikyltit jaetaan ilmoittautumispisteellä Keskustorilla ja kerätään pois Hämeenpuiston pohjoispäässä.

Partiolaisten huoltajat ja ei-partiolaiset

Partiolaisten huoltajat ja ei-partiolaiset ovat tervetulleita paraatijuhlaan Keskustorilla ja seuraamaan
paraatia paraatireitin varteen. Halutessaan he voivat osallistua myös lippukunnan mukana paraatiin.

Yleiset ohjeet

Reissun ohjelmissa on toivottavaa esiintyä partioasussa tai vähintään partiohuivi kaulassa tai muussa
lippukunnan sopimassa asussa. Huomioikaa kaikessa sään mukainen pukeutuminen! Tarjolla voi olla
joko räntäsadetta tai auringonpaistetta. Liikenteenohjaajat ja muun järjestelyväen tunnistaa keltaisesta huomioliivistä. Ensiapuryhmän jäsenillä on punainen liivi.

Paraati

Paraati lähtee liikkeelle paraatijuhlan päättymisen jälkeen Keskustorilta Puutarhakatua pitkin kohti Särkänniemeä. Paraatin vastaanotto on Puutarhakadulla, Puutarhakadun ja Kuninkaankadun risteyksessä kulkusuunnassa oikealla puolella. Paraatin vastaanottokorokkeen kohdalla on Tampereen Kotkien Puhallinorkesteri soittamassa. Paraatin vastaanottajana toimii tänä vuonna Tampereen Kaupungin sivistys- ja kulttuuriasioista vastaava apulaispormestari Matti Helimo.

Virallinen paraatiosuus päättyy Hämeenpuiston pohjoispäähän, mutta Särkänniemeen tulevat ja bussilla liikkuvat lippukunnat jatkavat siitä matkaa paraatimuodostelmassa (reittiosuudet huomioiden) Särkänniemeen saakka. Näsijärvenkadulla sekä Kekkosentien laidassa käytämme kapeampia kävelytieosuuksia mahdollisuuksien mukaan. Huomioimme paraatireitissä myös rakenteilla olevan Näsijärvenkadun kiertoliittymän ja Nääshallin parkkipaikkojen remontin.

Lippulinna

Paraatin kärjessä kulkee lippulinna. Lippulinnaan löytyi riittävästi ilmoittautuneita. Jokaisella lipunkantajalla tulee olla täydellinen partioasu, valkoiset hansikkaat ja lipunkantovyö. Lipun, hansikkaat, baretin ja lipunkantovyön saa tarvittaessa lainaan. Lippulinna seuraa paraatijuhlan
omalta paikaltaan, suihkulähteen kulmalta ja kulkee paraatijoukon edessä.

Merkit, rannekkeet ja ruokailu

Maksettuja rannekkeita, ruokalipukkeita ja tapahtumamerkkejä voi noutaa lippukunnan Reissu-yhteyshenkilö tai vastaava Partiotoimistolta jo tiistaina 30.4. klo 10–15 ja torstaina 2.5. klo 12–17 ja perjantaina 3.5. klo 10–15.

Keskustorin Info-teltalla on sunnuntaina myynnissä yksittäisiä huvipuiston sisäänpääsy- ja ruokalippuja sekä tapahtumamerkkejä. Rannekkeiden myynti Reissu-päivälle on päättynyt. Partioperheille tiedotetaan myöhemmin lisää toukokuun loppupuolella myyntiin tulevista koko kesän rannekkeista (voimassa 1 päivän).

Katso lisätietoa Särkänniemeen liittyen Särkänniemi-sivulta. Sisäänpääsy Särkänniemeen vain rannekkeella tai pääsylipulla.

Reissukilpailu

Lippukunnat osallistuvat automaattisesti reissukilpailuun. Tänä vuonna arvostelussa kiinnitetään erityisesti huomioita partiomaisuuteen, iloisuuteen, lippukunnan omaleimaisuuteen, yhtenäisyyteen ja ryhdikkyyteen.

Edellisvuosien sarjajako (tyttö- poika- ja yhteislippukunnat) on poistunut ja kaikki lippukunnat ovat samassa sarjassa. Palkitsemme kolme parasta lippukuntaa sekä Särkänniemi on luvannut jälleen erityispalkinnon iloisimmasta meiningistä Reissussa.

Jos paraatiosastonne vaatii jotain ”erityisjärjestelyjä”, laitathan niistä viestiä etukäteen Partiotoimistolle, Heli Lehtomäelle, heli.lehtomaki@partio.fi. Kaikkien mukana mahdollisten tulevien välineiden tai vempeleiden on pysyttävä normaalin paraatikävelyvauhdin mukana.

Reissukilpailun osallistumisprosenttiin lasketaan myös ne lippukunnan jäsenet, jotka ovat paraatin aikana erilaisissa palvelutehtävissä tai esim. lippulinnassa lipunkantajina.

Vuoden 2023 hämäläiset voittajat olivat:

 • Liekkitytöt
 • Tampereen Eräpojat
 • Tervakosken Tervakset

Reissutunnelmia

Nappaa kuva, joka parhaiten kertoo juuri sinun Reissustasi; tunnelmasta, tapahtumasta, nähtävästä
tai mistä haluatkaan. Postaa kuva Instagramiin käyttäen ainakin #Reissu2024 #HPpartio #PartioScout #Särkänniemi -hashtageja. Parhaat kuvat palkitaan!