Piirihallitus

Vuoden 2019 ensimmäinen hallituksen kokous

Vuosi 2019 on lähtenyt vauhdilla käyntiin ja luvassa onkin mahtava Ilves-vuosi. Vuoden vaihteessa päivitettiin myös nettisivut ja samalla tämä blogi. Jatkossa luvassa on bloggauksia monipuolisemmin eri toimijoilta piirissä. Lähetä ihmeessä viestiä, jos sinulla on toiveita kenen kuulumisia tai minkä aiheen ympäriltä haluaisit tekstejä lukea.

Vuoden alku on ollut jälleen uuden alkua piirihallituksessa. Hallituksessa aloitti neljä uutta jäsentä: Anu Niemi, Karoliina Varjoranta, Ester Halmari ja Iija Filen. Viime vuodesta jatkoivat Minna Horelli, Markus “Mike” Leivuori sekä piirinjohtajina minä ja Anni Ylinen.

Kuvassa Hämeen Partiopiirin hallitus 2019
Ylärivi vasemmalta: Iija Filén, Tytti Lindroos, Anu Niemi.
Alarivi vasemmalta: Karoliina Varjoranta, Ester Halmari, Anni Ylinen

Luottisvuoden starttasi luottispäivä Laitikkalassa, missä tutustuimme piirin luottamushenkilöiden kanssa toisiimme ja saimme uusia oppeja pesteihimme. Piirihallituksen kanssa pidimme oman vuoden startin luottispäivän jälkeen maanantai-illan ajan ja keskustelimme hallituksen työskentelyperiaatteista sekä tutustuimme toisiimme. Illan päätteeksi pääsimme myös testaamaan ryhmätyötaitojamme pakohuoneessa.

Ensimmäinen varsinainen hallituksen kokous pidettiin etänä Skypeä hyödyntäen. Aiemmin olemme etänä pitäneet epävirallisia kokouksia, mutta tämä oli ensimmäinen virallinen hallituksen kokous Skypellä. Tekniikka pelittä varsin mallikkaasti ja itse kokous sujui jouhevasti. Kokouksen jälkeen harmittelin, miksi emme ole hyödyntäneet etäkokouksia enemmän aiemmin. Tänä vuonna aiommekin kehittää työskentelyä etänä ja samalla hyödyntää läsnäajan monipuolisempaan työskentelyyn sekä ryhmäytymiseen.

Vuoden ensimmäisen hallituksen asialista oli perinteinen vuoden ensimmäinen kokous.

1.Kokouksen avaus

2.Kokouksen laillisuus

3.Kokouksen työjärjestys

4.Edellisen kokouksen 11.12.2018 pöytäkirja

5.Hallitustyöskentelyn periaatteet 2019

Kävimme keskustelua ja hyväksyimme hallitustyöskentelyn periaatteista, joissa määritellään esimerkiksi hallituksen jäsenen vastuut ja velvollisuudet.

6.Hallinnon aikataulu 2019 ja kokousteemat

Hallitus kokoustaa tänä vuonna 10 kertaa, ellei tule tarvetta pitää ylimääräisiä kokouksia. Kokouspäivät ovat:

22.1., 11.2., 12.3., 23.4., 29.-30.5., 22.8., 17.9., 22.10., 19.11. ja 10.12.

7.Ryhmät ja jaostot 2019

Hallitus hyväksyy piirin luottamushenkilöt ja ryhmien ja jaostojen kokoonpanot. Tässä vaiheessa totesimme, että otamme asian käsittelyyn jatkossa useamman kerran vuodessa, jotta saamme uudet luottikset aina virallisesti hyväksyttyä. Seuraavan kerran asia on käsittelyssä maaliskuun kokouksessa.

8.Matka- ja kulukorvausten perusteet 2019

Hallitus hyväksyy vuosittain matka- ja kulukorvaukset. Luottamushenkilöille maksetaan matkat kokouksiin sekä kokoustarjoilut. Korvausten perusteet ovat samat kuin edellisenä vuonna.

9.Toimintakertomus (vuosikirja) ja tilinpäätös 2019

Vuoden alkuun kuuluu perinteisesti edellisen vuoden arviointi ja summaaminen. Helmikuun kokouksessa hyväksymme toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen esitettäväksi kevätkokoukselle, joten tässä kohtaa sovittiin aikataulut ja vastuut. Toimintakertomuksen lisäksi työstetään vuosikirja, jossa esitellään hämäläistä partiotoimintaa hieman vapaammin.

10.Toimiva partiojohtaja

Tänäkin vuonna haetaan toimivaa partiojohtajaa! Ohjeet hakemiseen tulevat piakkoin. Työvaliokunta (eli puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja toiminnanjohtaja) valtuutettiin tekemään valinta ja ehdotus valtakunnalliseksi toimivaksi partiojohtajaksi. Jos ehdokasta ei valita valtakunnalliseksi toimivaksi partiojohtajaksi, palkitaan hänet hämäläisenä toimivana partiojohtajana.

11.Toiminnanalakuulumiset ja Luottispäivä 12.1.2019 palaute

Toiminnanalakuulumisissa käymme jokaisessa kokouksessa läpi jokaisen toiminnanalan tärkeät ajankohtaiset asiat, jotka kaikkien on hyvä tietää. Vuoden alussa toiminnanaloilla on tsekattu tämän vuoden tavoitteita ja toimintaa käyntiin. Luottispäivän palautteen perusteella päätimme vielä laittaa kyselyn kaikille luottamushenkilöillemme toiveista luottistoimintaan.

12.Työvaliokunta- ja toiminnanjohtajapäätökset

Tiedoksemme saimme jäsenmaksuvapautukset, joita on tässä kohtaa myönnetty 115 henkilölle.

13.Henkilöstöasiat

Lippukuntakoordinaattorin haku on käynnissä ja toivottavasti seuraavaan kokoukseen mennessä tiedossa on uusi lippukuntakoordinaattori.

14.Ilmoitusasiat

Ilmoitusasioissa saamme katsauksen menneisiin ja tuleviin tapahtumiin osallistujamäärineen.

15.Muut asiat

Muissa asioissa todettiin, että raportoimme keskusjärjestölle valtionavun käytöstä helmikuun loppuun mennessä ja päätettiin, että jatkossa tämä blogi tulee toimimaan piiriluottisten yhteisenä blogina.

16.Kokouksen päättäminen

Kokous päätettiin klo 19.53.

 

Vuoden alun kuulumisia kirjasi

Tytti
piirinjohtaja
tytti.lindroos(at)partio.fi