Kisakutsu

Tilanne haltuun -seikkailijakilpailu

Hämeen Partiopiirin seikkailijakilpailut 2.10. Tampereella ja Lahdessa

Sarjat ja joukkueet

Joukkueet kilpailevat kahdessa eri sarjassa: turkoosissa ja violetissa. Turkoosissa sarjassa kisaavat ensimmäisen vuoden seikkailijat, eli vuonna 2011 syntyneet partiolaiset. Violetissa sarjassa kilpailevat toisen ja kolmannen vuoden seikkailijat sekä mahdolliset ensimmäisen vuoden tarpojat, eli 2009- 2010 syntyneet partiolaiset. Jos joukkueessa on eri-ikäisiä kilpailijoita, katsotaan heidän kuuluvan violettiin sarjaan, jos vähintään puolet joukkueen jäsenistä on syntynyt vuosina 2009-2010.

Kilpailuvartion koko on 4-6 seikkailijaa. Tytöt ja pojat kilpailevat samoissa sarjoissa ja myös sekajoukkueissa kilpaileminen on sallittu. Kilpailureitin pituus on n. 5 km

Kilpailuun osallistuvilla seikkailijoilla tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2021 jäsenmaksu maksettuna.

Saattaja

Turkoosissa sarjassa vartiolla tulee olla vähintään 15-vuotias saattaja, joka kulkee vartion mukana koko kilpailun ajan. Saattaja ei saa auttaa vartiota kilpailutehtävien suorittamisessa. Violetissa sarjassa vartiolla ei tarvitse olla saattajaa. Saattajalla ei tarvitse olla partiokokemusta.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Kilpailuun ilmoittaudutaan 1.-16.9. välisenä aikana Kuksassa kilpailuiden nettisivuilta ja piirin tapahtumakalenterista löytyvän linkin kautta. Kilpailuvartion ilmoittaa vartion saattaja tai muu yhteyshenkilö, esimerkiksi vartionjohtaja. Ilmoittautumisia syötetään vain yksi per vartio, eli jokaista jäsentä ei ilmoiteta erikseen. Ilmoittautuminen on sitova.

Kilpailuun ei oteta jälki-ilmoittautumisia. Ilmoittautumisessa on ilmoitettava vartion nimi ja koko, kaikkien jäsenten ja saattajan erityisruokavaliot. Lippukunta, saattajan/vartion yhteyshenkilön nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite määrittyvät lomakkeelle automaattisesti Kuksasta – tarkista, että tiedot ovat oikein!

Kilpailunjärjestäjät pidättävät oikeuden siirtää vartioita kilpailupaikkakunnalta toiselle, mikäli vartionmäärät jakautuvat epätasaisesti. Mahdolliset vartioiden siirrot pyritään toteuttamaan lippukunnittain niiltä alueilta saapuville vartioille, joiden matka-aikaan muutos vaikuttaa vähiten. Muutoksista ilmoitetaan 23.9. mennessä.

Pohjoinen alue (Mänttä, Nokia, Tampere ja Orivesi) osallistuu Tampereen kilpailuun.
Eteläinen alue (Akaa, Forssa, Hämeenlinna, Riihimäki ja Päijät-Häme) osallistuu Lahden kilpailuun.

Osallistumismaksu on 30 € / joukkue + 7 € / osallistuja (ml. saattaja), joka sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin sekä lämpimän aterian. Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisajan päätyttyä. Kilpailun ennakko-ohje lähetetään vartion ilmoittaneelle henkilölle sähköpostitse viimeistään 23.9. Ennakko-ohje tulee saataville myös kilpailuiden nettisivulle.

Kisan johtajat

Lahden kilpailu: kisanjohtaja Harri Halmejärvi, Lahden Siniset, harri.halmejarvi@partio.fi

Tampereen kilpailu: kisanjohtaja Mia Duncker, Teiska-Partio, mia.duncker@gmail.com

Kilpailukohtaiset asiat

Tehtäväluettelo

Tehtävä Yleinen Turkoosi Violetti
Vesiratas 5 p
Vesiratas 5 p
Aistit 5 p
Apua tarvitaan 6 p
Apua tarvitaan 6 p
Järjestys kaikelle 5 p
Järjestys kaikelle 5 p
Karttamerkit 5 p
Paikannus 5 p
Ruoka-aika 5 p
Pussukka 4 p
Solmut 5 p
Solmut 5 p
Lennokki 5 p
Tiedätkö? 4 p
Kierrätys 5 p
Käytös 3 p
Yhteensä 57 pistettä