Hämeen partiopiirin partiotaitokisassa 33 joukkuetta

Jämsässä Kaipolassa järjestettiin lauantaina 27.4. partiotaitokisa Pitkis2019. Kisailijat olivat iältään 12-15 -vuotiaita. Kisan järjestivät yhteistyössä Jämsän Jokipartio, Kuoreveden Kotkat, Kaipolan Tiirat ja Jämsänkosken Ilvespartio. Kisat järjestetään kerran vuodessa ja järjestelyvastuu kiertää Hämeen partiopiirin lippukuntien välillä.

Pitkis2019 -kisan reitti oli noin 7 kilometriä ja se kiersi Kaipolan Pitkäjärven ja hyppyrimäen maastoissa. Reitin varrelle oli sijoitettu kahdeksan erilaista rastia. Rastitehtävät testasivat mm. joukkueiden kädentaitoja, yhteistyötaitoja, nokkeluutta ja näppäryyttä.

”Olemme käyneet paljon partiotaitokisoissa, mutta nämä ovat ensimmäiset kisat tässä kokoonpanossa. Viime kisoissa jäimme 0,1 pisteen päähän voitosta ja tänään on kyllä tarkoitus voittaa”, kertoo Tampereen Eräpoikien joukkue.

”Kisat vaikuttavat hyviltä. Tutustuimme ennakkomateriaaliin ja osasimme siitä päätellä mm. tämän aloitustehtävän”, jatkaa Eräpojat. Aloitustehtävässä oli tarkoitus rakentaa annetuista materiaaleista mallin mukainen sauva.

Aavikkoketut Ylöjärven Otavista legorastilla

Legorasti testaa joukkueen yhteistyökykyä ja ohjeiden ymmärtämistä

Legorastilla joukkue jaettiin kahtia. Toinen puoli ohjeistaa radiopuhelimen välityksellä toiselle ryhmälle kuinka kasata legorakennelma. Idefix-joukkueen mielestä vaikeinta oli hahmottaa mihin palat laitetaan. Kivointa oli, kun pääsi puhumaan radiopuhelimeen. He uskovat kuitenkin onnistuneensa ja että rakennelma onnistui hyvin.

Röstiä perinteisellä ruokarastilla

Joka kisassa on perinteisesti ruokarasti. Pitkis2019 -kisassa joukkueet saivat tehtäväksi valmistaa röstiä annetuista raaka-aineista. Pudaspartion rösti onnistui hyvin, vaikka ei ollut ihan masterchef-laatua, toteaa joukkue.

Kisailijoita oli Riihimäeltä Keuruulle asti ja aurinkoisessa kelissä kisat onnistuivat hyvin.