Avoimet pestit

Tältä sivulta löydät sellaiset piiripestit, jotka ovat aina avoinna uusille tulokkaille ja joihin voi pestautua myös projektikohtaisesti. Muut piiripestit löydät pestihaun avulla. Haemme joukkoomme jatkuvasti uusia partiokouluttajia sekä piirilehti Täplän tekijöitä. Lue lisää alta.

Partiokouluttaja

Piirin koulutusryhmä hakee lippukunta- ja ikäkausitoiminnan tuntevia kouluttajia. Kouluttajia tarvitaan mm. partiojohtajaperuskursseille, ikäkausijohtajien ja luotsien koulutuksiin sekä johtokolmikon ja lippukunnan hallinnon koulutuksiin. Jos hallussasi on vaikkapa sudenpentuohjelma, luotsina toimiminen, lippukunnan talous tai lippukunnan toiminnan johtaminen ja kyky jakaa osaamistasi myös muille, hae mukaan partiokouluttajien porukkaan!

Pesti pitää sisällään koulutusrupeamien suunnittelua, kurssin valmistelua yhdessä kurssinjohtajan ja muun staabin kanssa sekä tietysti itse kouluttamista. Useimmilla kursseilla kouluttaminen ja koulutuksen suunnittelu tapahtuu yhdessä kouluttajaparin kanssa, ja kurssistaabeihin pyritään saamaan niin kokeneita kuin uusiakin kouluttajia. Minimivaatimuksena on suoritettu pj-peruskoulutus. Pestin kesto on koulutuksesta riippuen noin kuukaudesta puoleen vuoteen.

Parhaillaan haemme kouluttajia erityisesti syksyn 2019 kursseille. Otamme ilmoittautuneihin yhteyttä viimeistään elokuussa. Lisätietoja antaa Markus Leivuori, markus.leivuori@partio.fi.

Hae mukaan tästä

Toimittaja

Toimittajan pestiin kuuluu juttujen kirjoittaminen sovitun aikataulun mukaan Täplän painettuun ja verkossa ilmestyvään lehteen. Lisäksi toimittaja osallistuu toimituskunnan kokouksiin sekä lehden sisällönsuunnitteluun.

Tavoitteena on, että toimittajat tuottavat mielenkiintoista ja laadukasta sisältöä Täplään. Tukea pestiin saa sekä päätoimittajilta että piirin tiedottajalta, joka toimii lehden toimitussihteerinä. Tarvittaessa toimittajille voidaan järjestää koulutusta.

Toimituskunta kokoontuu tarvittaessa, kuitenkin vähintään 4 kertaa vuodessa. Printtilehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa ja verkkolehteen julkaistaan juttuja n. kerran viikossa. Juttukeikoista syntyvät kulut korvataan piirin matkustussäännön mukaisesti kuittia vastaan. Ole rohkeasti yhteydessä, jos pesti kiinnostaa: hpviestinta@partio.fi.

Sometiimiläinen

Sometiimiläisen pestiin kuuluu tuottaa aktiivisesti materiaalia piirin sosiaalisiin medioihin. Sometiimi kokoontuu sovitun aikataulun mukaan somevastaavan kanssa suunnittelemaan sisällöntuotantoa kanavakohtaisesti.

Pestin tavoitteena on tuottaa mielenkiintoista ja laadukasta sisältöä piirin sosiaalisen median kanaviin. Tukea pestiin saa somevastaavalta sekä piirin tiedottajalta. Tarvittaessa sometiimiläisille voi järjestää koulutusta.

Materiaalia tuotetaan suunnitellun aikataulun mukaisesti Facebookiin, Instagramiin sekä YouTubeen. Pestistä mahdollisesti aiheutuvat kulut korvataan piirin matkustussäännön mukaisesti kuitteja vastaan. Ole rohkeasti yhteydessä, jos pesti kiinnostaa: hpviestinta@partio.fi.

Valo- / videokuvaaja

Kuvaajan pestiin kuuluu kuvaus erilaisissa tapahtumissa sovitun aikataulun mukaan, kuitenkin vähintään 2 tapahtuma / vuosi. Lisäksi kuvaaja osallistuu tarvittaessa järjestettäviin kuvausryhmän kokouksiin.

Pestin tavoitteena on tuottaa laadukasta ja monikäyttöistä kuvallista materiaalia piirin viestintään. Tukea pestiin saa valokuvausryhmän vetäjältä sekä piirin tiedottajalta. Tarvittaessa kuvaaja voi osallistua partion koulutuksiin.

Kuvauskeikoista aiheutuvat kustannukset korvataan piirin matkustussäännön mukaisesti kuitteja vastaan. Ole rohkeasti yhteydessä, jos pesti kiinnostaa: hpviestinta@partio.fi.