TP ROK II – Ryhmänohjaajakoulutus

Lähde mukaan syksyn Ryhmänohjaajakoulutukseen!

Ryhmänohjaajakoulutus on osa samoajaikäkauden partio-ohjelmaa ja se on tarkoitettu tarpoja- ja samoajavartiota johtamaan alkaville samoajille. Kurssin aikana perehdytään samoajaikäkauden aktiviteettien kautta tarpojaohjelman sisältöön, ohjelmantoteuttamiseen ja suunnitteluun, ryhmän johtamisen perusasioihin sekä yleisimpiin ongelmatilanteisiin. Koulutuksen käytyään samoaja osaa toimia tarpoja- tai samoajavartion johtajana, hyödyntää partiomenetelmää, suunnitella ajankäyttöään ja arvioida toimintaansa johtajana. Lisäksi kurssi tarjoaa tilaisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja viettää aikaa muiden samoajaikäisten kanssa. 

Syksyllä2024 Tampereen Partiolaisten kurssi järjestetään 9.-11.8. ja 6.-8.9.Vaakaniemessä, Kurussa. Ensimmäisenä viikonloppuna tutustutaan, perehdytään ryhmän johtamiseen ja suunnitellaan yhdessä toista viikonloppua. Syyskuunkurssiviikonloppu on käytännönläheisempi ja sisältää yön yli kestävän haikin. 

Kurssilla yövytään omissa majoitteissa (teltta/riippumatto). Kannattaakin kurssille tulevien kavereiden kanssa suunnitella yhdessä yöpymistä ja jos majoite puuttuu, kannattaa ensisijaisesti pyytää apua omalta lippukunnalta. Toiselle kurssiviikonlopulle vartiot tarvitsevat myös yhteisiä tavaroita kuten majoitteen haikille ja trangian, mutta näitä mietitään yhdessä ensimmäisenkurssiviikonlopun aikana ja lisätietoa tulee myös varustelistassa ennen kurssinalkamista. 

Saapuminen Vaakaniemeen tapahtuu omilla kyydeillä. Tarkempia saapumisohjeita löydät täältä: https://hp.partio.fi/hameen-partiopiiri/kokoustilat-ja-leirialueet/vaakaniemi/

Tarkemmat tiedot kurssista sekä varustelista lähetetään kurssilaisille ilmoittautumisajanpäätyttyä. 

Viimeinen ilmoittautumispäivä: 29.7.2024

Kurssinhinta: 60 - 70 € (hinta riippuu kurssilaisten määrästä) 

Kurssimaksut laskutetaan lippukunnilta ilmoittautumisen päätyttyä. Tarkista omasta lippukunnastasi, kustantaako lippukunta kurssimaksun esimerkiksi osittain tai kokonaan, vai maksaako osallistuja sen lippukunnalle.

Kurssin toteutuminen vahvistetaan ilmoittautumisajan päätyttyä. Tarkemmat tiedot kurssista sekä varustelista lähetetään noin viikkoa ennen kurssia. 

Mikäli kysymyksiä herää, voi olla yhteyksissä kurssin johtajaan: Susa Mattila, susa.mattila@partio.fi