Turvan mestari (2kpl), Kimara 2024

Haemme Turvan mestareita (2kpl) vastaamaan Kimara 2024 -piirileirin järjestyksenvalvonnan toteuttamisesta. Kyseessä on paripesti.

Kimaran Turvallisuus on toimialana osa Palveluiden osa-aluetta. Turvallisuuden organisaatio on ammattitaitoinen asiantuntijaorganisaatio, jossa toimii Turvan lisäksi erillinen Esikunta ja Tilannekeskus sekä Palon, Lääkinnän ja Henkisen turvallisuuden tiimit. Turvallisuuden eri toiminnot päivystävät leirialueella enemmän tai vähemmän ympärivuorokautisesti – Turvallisuus on aina saavutettavissa. Tavoitteenamme on aktiivisesti mahdollistaa turvallisen piirileirin toteuttaminen ja osaltamme tukea muita onnistuneen leirikokemuksen tuottamisessa. Palveluiden osa-alueen eetos näkyykin vahvasti Turvallisuuden tekemisessä.

Kimaran Turva vastaa leirin järjestyksenvalvonnasta, jonka lakisääteisenä tarkoituksena on järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen sekä rikosten ja onnettomuuksien estäminen. Turva päivystää leirialueella ympärivuorokautisesti ja tehtävät painottuvat ajallisesti ja paikallisesti sinne, missä leiriläisetkin kulloinkin ovat.

Turvan mestarin pestissä pääsette tekemään yhteistyötä eri turvallisuuden ammattilaisten kanssa osana asiantuntevaa porukkaa. Saatte suunnitella itsenäisesti oman vastuualueenne toteuttamista partioleiriympäristössä ja voitte olla varma, että työpanoksellanne on konkreettista merkitystä leirin toteutumiselle. Pestissä opitte tapahtumaturvallisuuden tekemistä ja vapaaehtoisten johtamista. Pestissä toimiminen antaa valmiuksia ottaa tulevaisuudessa seuraavia askelia Turvallisuuden pesteissä – nousujohteisuus ja saappaissa kasvaminen on Turvallisuuden tehtäväkentälle ominaista.

Jos yllä oleva kuvaus osui ja kiinnostuit arvopohjastamme, saatat olla hakemamme henkilö!

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Tehtävät ja vastuut

Turvan mestarit vastaavat leirin järjestyksenvalvonnan suunnittelemisesta ja toteuttamisesta sekä sen operatiivisesta johtamisesta. Tehtävän luonteesta johtuen mestarit vastaavat erityisesti järjestyksenvalvontatoiminnan laillisuudesta.

Ennen leiriä Turvan mestarit suunnittelevat Turvallisuuden toimintoja muiden mestareiden kanssa ja vastaavat erityisesti järjestyksenvalvonnan toteutussuunnittelusta kokonaisuudessaan. Suunnitteluun kuuluu mm. Turvan palvelutehtävistä sopiminen tarkemmin, toimintojen budjetointi sekä hankintatilaukset. Turvan mestarit vastaavat Turvan tiimin kokonaisrekrytoinnista ja toimivat myös pestiesihenkilöinä Turvan kymppipesteihin rekrytoiduille (n. 10kpl). Lisäksi teette Turvan toimintoihin liittyvää rajapintayhteistyötä muiden leirin osa-alueiden kanssa.

Leirin aikana Turvan mestarit toimivat järjestyksenvalvonnan esimiestehtävässä, eli vastaavat järjestyksenvalvonnan operatiivisesta johtamisesta ja sen arjen ympärivuorokautisesta pyörittämisestä yhdessä kymppien kanssa. Johdettavana on 4-5kpl vuoroja, jotka koostuvat niitä johtavista kymppiparista sekä riittävästä määrästä Turvan tekijöitä eli järjestyksenvalvojia.
Leirin jälkeen Turvan mestarit vastaavat omien toimintojensa tarkoituksenmukaisen laajasta loppuraportoinnista erillisen ohjeistuksen mukaisesti sekä oman tiiminsä kiittämisestä.

Pestin aikana tarjottava tuki

Turvan mestarin pesti on paripesti – lähin tuki löytyy mestariparistasi. Sovitte yhdessä tehtävien jakamisesta tarkoituksenmukaisesti ja tasaisesti, sekä mahdollisista aikatauluttamisista ja tuuraamisista. Tämän lisäksi pestiesihenkilöinä toimivien Turvallisuuspäälliköiden tärkeimpiä tehtäviä on varmistaa pestissä tarvitsemanne toimintaedellytykset ja resurssit, sekä raivata eteen tulevia esteitä tieltä.

Pestin kesto ja ajankäyttö

Pesti alkaa syksyllä 2023 ja päättyy syksyllä 2024 leirin loppuraportin palautukseen.
Turvan mestarit osallistuvat Turvallisuuden suunnittelukokouksiin tarkemmin sovittavan aikataulun mukaisesti (n. 1krt/kk). Vähintään ensimmäinen tutustumiskokous on tarkoitus järjestää lähitoteutuksena, jonka jälkeen kokoustaminen painottuu ensisijaisesti etätoteutuksiin.

Ennen leiriä aikaa käytetään kokoustamisen välillä oman vastuualueen itsenäiseen suunnittelutyöskentelyyn. Lisäksi Turvan mestarit osallistuvat ennen leiriä muutamiin suunnitteluseminaareihin.
Odotamme, että Turvan mestarit osallistuvat koko leirille, sekä vähintään toinen mestariparista rakennus- ja purkuleirille.

Pestissä tarvittavat taidot ja aiempi kokemus

Tässä pestissä aiempi partiokokemus on välttämätöntä.

Edellytämme Turvan mestareilta suoritettua partiojohtajaperuskoulutusta, voimassa olevaa järjestyksenvalvojaksi hyväksymistä sekä aiempaa kokemusta järjestyksenvalvojana toimimista työelämässä. Lisäksi odotamme aiempaa kokemusta järjestyksenvalvonnan esimiestehtävissä toimimisesta työelämässä tai partiotapahtumissa. Turvallisuusalan ammatillinen koulutus sekä muu järjestyksenvalvontaan tai turvallisuuden toimialaan liittyvä koulutus ja työkokemus katsotaan eduksi.

Olet palveluhenkinen ja tulet toimeen erilaisten ihmisten parissa. Olet ratkaisukeskeinen ja oma-aloitteinen. Olet joustava, mutta sinulla ei mene sormi suuhun, kun on tarve tarttua toimeen. Osaat ohjata järjestyksenvalvontatoimintaa niin, että toiminta on tarkoituksenmukaista sekä partioleirille sovitettua. Järjestyksenvalvontaan liittyvä velvoittava lainsäädäntö on sinulle tuttua. Partioihanteet ohjaavat toimintaasi myös järjestyksenvalvojana.

Lisätiedot

Erityistoiveet hakemukseen

Turvan mestarin pestiä voi hakea erittäin mielellään pareittain. Jos sinulla siis on jo tiedossa sopiva mestaripari, jonka haluat rinnallesi tekemään turvallista partiotapahtumaa, kertokaa siitä selkeästi jo hakemuksissanne! Huomioimme parihakemukset niin, että mahdollinen valintapäätös tehdään pariin kokonaisuudessaan, eikä pareja rikota. Parihakemukset haastatellaan ensisijaisesti yhdessä.

Voit hakea pestiin myös yksin. Tällöin pyrimme löytämään soolohakemusten perusteella parhaan lopputuloksen mestaripariksi.
 
Tuothan hakemuksessasi selkeästi esiin aiemman kokemuksesi järjestyksenvalvonnan (erityisesti esimies-) tehtävistä työelämässä sekä partiotapahtumissa. Toivomme, että tuot hakemuksessa tai viimeistään haastattelutilanteessa esiin omia näkemyksiäsi siitä, miten toteuttaisit järjestyksenvalvontaa partioleirillä, sekä järjestyksenvalvontaan liittyvän lainsäädännön hallitsemisen.  

Lisätiedot
Lisätietoja pestistä ja vastauksia askarruttaviin kysymyksiin antavat tarvittaessa Kimaran Turvallisuuspäälliköt:
-    Tero: tero.honkaniemi[at]partio.fi
-    Ansu: annamari.kaki[at]partio.fi

Täytä hakemus