HP piirilehden toimittajia ja kuvittaja

Toimittajan pestiin kuuluu juttujen kirjoittaminen sovitun aikataulun mukaan Täplän painettuun ja verkossa ilmestyvään lehteen. Lisäksi toimittaja osallistuu toimituskunnan kokouksiin sekä lehden sisällön suunnitteluun. Pestiin kuuluu osallistuminen muutamiin luottamushenkilötapaamisiin vuodessa.

Kuvittajan pestiin kuuluu juttujen kuvittaminen niin painettuun lehteen kuin verkkomediaan. Lisäksi kuvittaja osallistuu toimituskunnan kokouksiin. Pestiin kuuluu osallistuminen muutamiin luottamushenkilötapaamisiin vuodessa.

Tavoitteena on, että toimittajat ja kuvittajat tuottavat mielenkiintoista ja laadukasta sisältöä Täplään. Tukea pestiin saa sekä päätoimittajilta että piirin tiedottajalta, joka toimii lehden toimitussihteerinä. Tarvittaessa toimittajille järjestetään koulutusta. Toimittajilla on mahdollista osallistua Suomen Partiolaisten järjestämään koulutuspäivään kerran vuodessa.

Toimituskunta kokoontuu tarvittaessa, kuitenkin vähintään 4 kertaa vuodessa. Printtilehti ilmestyy 4 kertaa vuodessa ja verkkolehteen julkaistaan juttuja n. kerran viikossa. Juttukeikoista syntyvät kulut korvataan piirin matkustussäännön mukaisesti kuittia vastaan.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Toimittajilla äikän numeron ei ole tarvinnut olla kymmenen, mutta suomenkielen hyvä hallinta auttaa pestissä paljon. Erityisesti toivomme innokasta asennetta, mielipiteitä ja näkemystä partiotoiminnasta, sekä sitoutumista osallistua toimituksen säännöllisiin kokouksiin joko etänä tai fyysisesti.

Kuvittajien osalta toivomme, että kuvitukset olisivat ensisijaisesti käytettävissä sähköisesti.

Pesti alkaa heti sopivan henkilön löydyttyä ja kestää lähtökohtaisesti 2 vuotta.


Lisätiedot

Täplän päätoimittajat:
Johanna Kalliomaa, johanna.kalliomaa@partio.fi
Riina Aspila, riina.aspila@partio.fi

Täytä hakemus