HP Mentori

Olisitko sinä sopiva mentori esimerkiksi uudelle lippukunnanjohtajalle, pesti- tai ohjelmajohtajalle, tai piiriluottikselle? Vuoden 2024 mentoriohjelman haku on auki ja mentoreita haetaan niin lippukunta- kuin piiritoimijoillekin.

Mentorina toimiminen on innostava tapa jakaa omaa osaamistasi toiselle. Ehkäpä olet joskus selättänyt vaikeuksia omassa pestissäsi, ja toivoisit ettei ihan jokaisen tarvitsisi käydä samoja asioita kantapään kautta. Ehkä olet havainnut sujuvia toimintamalleja projekteissasi, ja haluaisit jakaa tietotaitoasi uusien partioprojektien onnistumiseksi! Tai ehkä olet ollut partiossa mukana jo kauan, ja koet intoa tutustuttaa uutta aikuispartiolaista partion sisimpään?

Mentoria on verrattu myös isoveljeksi tai -siskoksi, joka tukee kahdenkeskisissä tapaamisissa aktoria vuoden ajan pienellä kynnyksellä ja rennolla otteella.

Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Hyvä mentori pitää ihmisistä ja hänellä on hyvät vuorovaikutustaidot. Hän haluaa auttaa ja jakaa osaamistaan. Hän opastaa, tukee ja kannustaa. Tärkeää on, että mentori osaa pysähtyä kuuntelemaan aktoria, koska silloin tarjoutuu tilaisuus myös mentorille oppia itsestään uutta.

Mentorointisuhteen aikana mentorointikeskustelut perustuvat luottamuksellisuuteen, sitoutumiseen ja avoimuuteen.

Pestiin sitoudutaan noin vuodeksi. Mentorointiohjelma alkaa vuosittain tammi-helmikuussa ja päättyy joulukuussa.

Lisätiedot

Piirin mentorivastaava Virpi Väyrynen, virpi.vayrynen@partio.fi

Täytä hakemus